I kveld spiller håndballgutta en viktig oppkjøringskamp mot Tyskland før VM-playoff til helgen. Til vanlig vises de norske landskampene i håndball på TV 2 og Viasat, men denne gangen satt ikke noen av kanalene på rettighetene. TV 2 takket nei fordi de prioriterer fotballandslagets kamp mot Panama på Ullevaal stadion i kveld.

Derfor blir kampen sendt direkte på HåndbalTV.com fra Olympiahalle i München, med kampstart kl. 20.00. Dette er første gang i historien at en landskamp i håndball sendes via håndballens egen plattform, og ikke i regi av de tradisjonelle mediehusene.

- Blir spennende 
- Det har aldri tidligere skjedd at Norges Håndballforbund (NHF) har sendt en landskamp direkte på egen plattform, og vi er stolte over at vi kan ta fullt ansvar for egen sending og eget produkt, når vår mediepartner TV 2 ikke hadde mulighet til å vise kampen. Det blir spennende å se hvordan det går i morgen og hvor mange som følger kampen direkte via HåndballTV, sier markedssjef i NHF, Rasmus Aarflot.

 Til vanlig sender HåndballTV.com kamper direkte fra Eliteserien i håndball samt kamper fra aldersbestemt gjennom Bring- og Lerøyserien. I kveld er det altså duket for landskamp for første gang. To kjente TV 2-profiler skal kommentere kampen.

- Vi bestemte oss på veldig kort varsel at dette var noe vi ønsket å prøve ut etter at TV 2 varslet om at de ikke hadde ledig sendeflate. Vi har et godt samarbeid med TV 2, og vi er glade for at vi har fått med oss Harald Bredeli og Bent Svele til å kommentere kampen i morgen, sier Aarflot.

Da det i forrige uke ble avklart at TV 2 ikke hadde ledig sendeflate, tok håndballforbundet kontakt med andre tv-hus.

- Vi var i kontakt med både Viasat og Discovery for å høre om de ønsket å kjøpe rettighetene til å sende kampen, men de hadde ikke mulighet til det. Parallelt med dette har vi hele tiden vurdert muligheten for at vi selv kunne kjøpe rettighetene og sende kampen på Håndballtv.com, uavhengig av utfallet med de ulike mediehusene. Når vi nå får muligheten til dette, er det veldig spennende siden det gir oss muligheten til å bygge god oppmerksomhet rundt håndballens egen medieplattform. I tillegg sitter vi da på alle reklame- og annonseringsrettigheter knyttet til kampen.  

Solgte rettighetene til bank
Aarflot legger ikke skjul på at det tradisjonelle mediebildet er i stadig endring, og han tror det kommer til å skje en utvikling i hvordan vi ser sport i framtiden.

- Det er interessant å se hvordan brukerne evner å orientere seg i et fragmentert mediebilde, og hvordan vi må forholde oss til stadidig flere plattformer. Fortsatt konsumeres sport i all hovedsak via de tradisjonelle tv- og mediehusene, men i framtiden vil disse få økt konkurranse fra andre aktører. Ta for eksempel EM i håndball i Frankrike i 2017 for menn, der tv-rettighetene i det tyske markedet ble solgt til Deutsche Kreditbank (DKB), som er hovedsponsor til Bundesligaen. Den gang ble kampene livestreamet i samarbeid med YouTube, Vi har med andre ord en spennende framtid i møte på akkurat dette området, avslutter Aarflot.