I formiddag ble det overraskende kjent at Fredrik Skavlan går fra NRK til TV 2. Nå er det klart at Anne Lindmo skal fylle Skavlans sendeflate høsten 2018.

Overfor Kampanje forteller Lindmo at hun slett ikke hadde forventet å flytte programmet til fredager på dette tidspunktet.

- Jeg har vært meget fornøyd og særdeles opptatt med å lage lørdagsunderholdning, så dette har jeg slett ikke ventet på. Skavlan har jo vært en stabil størrelse på fredagskvelden og som de fleste andre har jeg tenkt at det ville fortsette sånn i lange tider, sier hun.

- Hva slags forhold har du til Gullrekka selv?

- Vi gjør jo opptak av våre programmer på fredagskveldene, så jeg er kommet for sent hjem til å se det live, men gullrekka er jo et nasjonalrituale for de norske tv-seerne, en tretrinnsrakett som fyrer i gang helgen, sier Lindmo til Kampanje.

Les også: Fredrik Skavlan ble for dyr for NRK - går til rivalen TV 2

- Jeg er gira på gullrekka!
Nå kommer hun til å møte konkurranse fra Skavlan på TV 2, men det er ikke noe hun tenker så mye over.

- Jeg og redaksjonen har hatt enorm glede av å lage lørdagsprogram, og er også veldig fornøyde med at vi har fått en så tett og fin relasjon med publikum gjennom sosiale medier og podkasten vår. Nå blir det forfriskende å melde flytting til fredagen og teste nye jaktmarker. Jeg er gira på gullrekka!

- Nå har mange av NRKs profiler meldt overgang til TV 2. Har du noen gang vurdert å gjøre det samme?

- Nei, aldri! Jeg er meget knyttet til NRK, og er en svoren disippel av statskanalen og allmennkringkastningen.

Eriksen: - Yr glede
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er svært glad for å kunne sette Lindmo inn i gullrekka når Skavlan sjekker ut.

- Vi har hatt et fantastisk samarbeid med Fredrik i 20 år, han har vært en viktig profil og jeg vil takke han for det. I NRK er vi vant til å miste folk og bygge opp nye. Jeg kjenner en skikkelig god følelse i magen og yr glede over at vi har Anne Lindmo. Folk kommer til å elske det nye programmet hennes, sier han til Kampanje.

Anne Lindmo har ledet sitt talkshow på NRK på lørdagene de siste årene. Hun har jobbet i NRK siden 1994, først i P3, der hun deltok i en rekke programmer, blant annet som programleder for «Mamarazzi». Fra slutten av 1990-årene har hunarbeidet med tv, blant annet som programleder for «Underholdningsavdelingen» på slutten av 90-tallet. Hun ledet fra 2002 til 2009 talkshowet «Store studio». Siden 2012 har hun ledet talkshowet «Lindmo».

I fjor vant programmet Gullruten i kategorien beste underholdningsprogram.

- Jeg merket at denne satt ekstra godt i hjertet, sa Lindmo til Kampanje med et godt grep rundt prisen.

Se intervju med Anne Lindmo her:

Anne Lindmo har vunnet prisen for beste programleder for «Lindmo» to ganger tidligere, og ytterligere tre ganger for «Store Studio».

Les også:  Talkshowdronning og Gullruten-grossist - nå også best på underholdning