Det nye mediekonsernet Nordic Entertainment har brukt uken flittig til å hamstre sportsrettigheter til sine tv-kanaler i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Men da Premier League-avtalen til Nordic Entertianment ble kjent i går, var det ett marked som manglet - Norge. 

Les også: Rettighetsfest i MTG - Viasat og TV3 kjøper Premier League

Rettighetene til Premier League i Norge er nemlig fortsatt i spill etter at konsernsjefen i Nordic Entertainment, Anders Jensen, kun har sikret seg rettighetene til den attraktive, engelske fotballen for det svenske, danske og det finske markedet. 

Toppsjefen sier nå klart og tydelig at TV 2 gjør det vanskeligere for Nordic Entertainment å vinne Premier League i Norge.

- Når MTG kjøper disse rettighetene i Sverige, Danmark og Finland, betyr dette at Nordic Entertainment ikke er interessert i Premier League-rettighetene i Norge?

- Nei, det betyr det ikke. Men vi har samtidig respekt for at det finnes en aktør som sitter med disse rettighetene i dag på det norske markedet og dermed gjør det vanskeligere og dyrere for oss å vinne denne rettigheten i Norge. Det norske markedet er fortsatt interessant med tanke på Premier League, men i første omgang valgte vi å sikre oss avtaler i de markedene vi allerede hadde rettigheten, sier Anders Jensen til Kampanje. 

Les også om TV 2s reaksjoner på Nordic Entertainments nordiske Premier League-kjøp her: - Rettighetene i Norge er ikke solgt

Gjennom sin eier MTG har Nordic Entertainment hatt et partnerskap med Premier League i flere år i Norden og selskapet forlenget i går avtalen og det til en høyere pris. Det bekrefter nå Jensen. 

- Ble det dyrere eller ble det rimeligere? 

- Det har vært spekulasjoner om at prisen ikke gikk så mye opp i Storbritannia, men det har vært en inflasjon i prisen på disse rettighetene. Vi føler imidlertid ikke at vi har gjort noen dårlig avtale. Det har vært på linje med våre forventninger og innenfor det vi synes er rimelig, sier han. 

Han mener de engelske fotballrettighetene er noen av de sterkeste rettighetene som finnes på markedet. 

- Vi har hatt Premier League-rettighetene i mange år og det er en av et lite knippe rettigheter som kan flytte kundebaser og der fansen følger ligaene. Det har vært en veldig viktig rettighet for oss og en rettighet som vi har bygget opp veldig mye rundt. Sånn sett er vi veldig glade for å kunne forlenge denne avtalen, sier Anders Jensen.

Det nye mediekonsernet Nordic Entertainment Group har skåret en rekke  rettighetsmål denne uken. Tidligere denne uken kjøpte TV3- og Viasat-eieren også Formel 1, VM og EM i håndball og Premier League i Norden med unntak av Norge. I dag ble det også klart at de sikret seg eksklusive rettigheter i Norden til den tyske Bundesligaen, franske Ligue 1, den nederlandske Æresdivisjonen, belgisk toppdivisjon og skotske Premiership til og med 2021. 

Les også: Rettighetsfest i MTG - Viasat og TV3 kjøper Premier League