Som Kampanje har skrevet den siste uken, har Pressens Faglige Utvalg (PFU) fellelse av VG for dårlig merking av kommersielt innhold, skapt debatt i Medie-Norge.

Nå forteller sjefredaktør Gard Steiro i VG at de har sett hele behandlingen av saken i PFU på nytt, og skal forsøke å gjøre som de ønsker.

- For er det tydelig for dere hva som er bransjestandarden for merking nå?

- Nei det er det jo ikke. Det er ikke noe tydelighet i dette. Men etter å ha hørt gjennom diskusjonen i PFU enda en gang, prøver vi å forstå hva de etterspør, også må vi jo bare justere kursen, sier han til Kampanje.

Men Steiro avviser at VG kommer til å ta noe initiativ for å avklare hvor grensene for merking går.

- Nei, det vil vi ikke. Nå har vi fått signalet fra PFU, så må vi gjøre de nødvendige justeringene. Det er ikke mer komplisert enn det. Vi har tidligere sagt at vi var overrasket over PFU-beslutningen, men det handlet jo også om de signalene vi har fått tidligere. Derfor har vi sagt at vi oppfattet PFU som vinglete. Sammenligner man vår merking med andres, har PFU nå i realiteten felt mange nettaviser ved å gi kritikk til VG, mener Steiro.

- Overrasket over manglende tillit
Onsdag denne uken gikk utvalgsmedlem Eva Sannum ut og tok til orde for at mediene bevisst la kommersielt innhold utseendemessig nokså likt det redaksjonelle – for å øke inntektene i en krevende tid i medie-Norge.

Les også: Sannum om omstridt VG-kritikk: - Mediene er skeptiske til tydelig merking

- Det som er litt vanskelig, er den manglende tilliten til at vi forsøker å gjøre det riktige her. Det er overraskende. De redaktørene av oss som har innholdsmarkedsføring som en del av sitt inntektsgrunnlag i tillegg til journalistikk, må merke skikkelig og holde seg innenfor rammene PFU har lagt. Men vi må samtidig tjene penger og skape bærekraftig forretning, sier han.

Og Steiro legger ikke skjul på at han står nærmere PFU-nestleder Anne Weider Aasen - som tok dissens i denne saken - enn flertallet i PFU.

- Så ja, jeg er enig med de som tok dissens i denne saken. Jeg mener dette i utgangspunktet var godt nok merket og i tråd med tidligere PFU-avgjørelser. Men da må vi bare forholde oss til at nå kommer det nye signaler, sier han.