Lørdag kveld var det klart for tv-bransjens store festkveld Gullruten, og en av prisene som henger aller høyest når kremen av norsk tv-bransje samles for å kjempe om gull er prisen for beste underholdningsprogram. Denne gangen stod kampen mellom «Truls à la Hellstrøm», «En kveld hos Kloppen», «Stjernekamp» og «Huskestue», og det var Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm som til slutt kunne holde Gullruten-trofeet høyt over hodet.

Se alle vinnerne her: Senkveld-gutta fikk hedersprisen – men NRK feide rivalene av (Heime)banen

Plan-B har produsert programmet som hadde premiere på TV 2 i fjor høst, og som har premiere på ny sesong til høsten. Nå vil også seks andre land smake på suksessen. 

Les også: «Truls à la Hellstrøm» solgt til seks land

- Hva er oppskriften deres?

- Det finnes ingen oppskrift, vi bare tar det spontant. Det som er fint med det vi holder på med er at vi reiser rundt i verden og spiser fantastisk mat fra de beste kokkene og drikker gode viner, men vi har ikke noen oppskrift i bakhånda, sier Hellstrøm til Kampanje.

- Vi har ikke manus. Vi bare lever og opplever, heldigvis er vi så like og så totalt ulike. Da blir det masse kjærlighet og masse krangling. Eyvind Hellstrøm; for en nydelig fyr, og for en tulling innimellom, ler Svendsen.

- Jeg tenker det samme. For en dust og for en fantastisk person, sier Hellstrøm om sin nye makker.

Se intervju med vinnerne her:


Truls Svendsen har tidligere fått publikumsprisen i Gullruten to år på rad. Heller ikke Hellstrøm er ukjent med Gullruten-priser. Han har blant annet vunnet prisen for beste mannlige programleder for sin innsats i «Hellstrøm rydder opp» på TV3. I fjor takket han for seg etter nesten ti år i kanalen for nye oppgaver i TV 2.

Les intervju med Gullruten-programleder Sigrid Bonde Tusvik: - På Gullruten-nachspielet får vi se om tv-bransjen har lært noe av #metoo