952.000 så gårsdagens direktesendte semifinale i Eurovision Song Contest på NRK1. Det ga NRK en markedsandel på 71,8 prosent i aldersgruppen over 12 år (Riksuniverset 12+). Tar man med tidsforskjøvet seing, var det totale antallet seere 1.003.000 og andelen 71 prosent.

- Bunnsolid og slitesterkt musikkshow
Tallene blir møtt med jubel i NRK. 

- Fantastiske seertall! Eurovision Song Contest er ett bunnsolid og slitesterkt musikkshow som viser seg å samle og engasjere folket hvert eneste år. Alexander Rybak har også en helt unik plass i hjertene til det norske folk, og det er ikke så overraskende at mange ønsker å følge han når han vender tilbake til verdens største musikkonkurranse, sier NRKS prosjektleder for Eurovision Song Contest, Stig Karlsen, til Kampanje fra Lisboa i Portugal.

Da Norge deltok i semifinalen i fjor med «Grab the Moment», komponert og fremført av Jowst, fulgte  700.000 sendingen. Dermed økte seertallene med 42 prosent i årets semifinale.

Les også: Over en million så Alexander Rybak vinne Melodi Grand Prix

NRKs semifinaletall lover godt for lørdagens direktesendte finale i Lisboa. Fjorårets finale hadde et snitt på 1.354.000 seere og en andel på 78 prosent. I tillegg så 24.000 finalen på nett. I 2016 klarte ikke Norge og Agnete Johnsen å kvalifisere seg videre fra semifinalen og dermed stupte også interessen for finalen, som «kun» hadde 889.000 seere. I 2015, da Norge var med i finalen med Mørland og Debrah, fulgte nesten dobbelt så mange med - 1.681.000.

Hele 2.003.000 tv-seere så Alexander Rybak vinne Eurovision Song Contest-finalen i Moskva i 2009. Den NRK-sendte finalen gikk den gangen inn på en niendeplass på listen over de mest sette programmene på norsk tv siden man startet med elektronisk måling av tv-seing i 1992.

Les også: 1,3 millioner så Eurovision-finalen

Den norske Eurovision Song Contest-gjengen jublet under semifinalen torsdag kveld: