Mens mange satt klistret til skjermen for å se Meghan Markle og prins Harry gi hverandre sitt ja, fulgte også noen med på sendingen til streikende NRK-ansatte, skriver NTB.

Det var teamet som egentlig skulle dekket prinsebryllupet for NRK som sto bak den alternative sendingen, som ble ledet av Gry Blekastad Almås – pyntet i en streike-kjole med britiske flagg.

NRK hadde på forhånd besluttet å sende bildene fra bryllupet uten kommentarer. Den alternative sendingen ble spilt inn utenfor Tv-huset på Marienlyst og gikk live på Facebook. Sendingen handlet mye om streiken og hvilke forberedelser som egentlig var lagt for bryllupssendingen.

- Vi gjør blant annet dette for å vise at det ikke er publikum vi er sinte på. Vi har så mange folk som har lyst til å gjøre det dere gjør nå, nemlig å vise at vi savner jobben vår. Og vi vet at folk savner oss, sa NRK-profil Jarle Roheim Håkonsen under sendingen.

Søndag morgen hadde sendingen over 8.000 visninger.

I går kunne Kampanje fortelle at NTB-klubben reagerte på det de mente var en overdreven bruk av NTB-saker i NRKs kanaler på tv, radio og nett.

- NRK er jo fylt opp med NTB-stoff plutselig, og det oppleves ugreit blant våre NJ-organiserte, sa klubbleder Grethe Brandsø i NTB Klubben til Kampanje.

Les også: NTB-journalister reagerer på streike-NRK: - Det oppleves ugreit

- NTB-sakene har fått større plass
Fungerende mediedirektør i NRK, Marius Lillelien, innrømmer at NTB-sakene har fått større plass enn vanlig, men at det ikke er unormalt gitt situasjonen.

- Uten at vi har sett på eksakte tall er det liten tvil om at NTB-sakene har fått større plass på vår front enn det som er vanlig, dette er helt naturlig når vi har rundt 1700 NRK-journalister i streik. Vi forholder oss bare til de rammene som ligger i avtalen med NTB, og vi står fritt til å velge hvor mange saker vi publiserer og hvilken plass vi gir dette innholdet basert på en redaksjonell vurdering, sier Lillelien til Kampanje.  

Streiken fortsetter
Etter nærmere seks dager med 1.700 journalister i streik er det heller ingen tegn til bevegelse hos ledelsen eller klubben i NRK, skriver NTB.

NRK-journalistene streiker med krav om kompetanseløft, bedre behandling av tilkallingsvikarer og å minske lønnsgapet noe til journalister i de andre riksmediene. Lønnsforskjellen mellom NRK og de store mediehusene er på 110.000 kroner, men partene er uenige om sammenligningsgrunnlaget.