I dag var det duket for markering og demonstrasjon på NRK Marienlyst – som en protest på det de streikende journalistene kaller streikebryteri.  Bakgrunnen er spesielt ett eksempel der en tekniker organisert i NRKs tverrfaglige forening (NTF), ble beordret til å utføre oppgaver denne personen mente ikke lå under vedkommendes ansvarsområde.

- En leder ble beordret til av sin leder igjen - til å gjøre en av dennes medarbeideres jobb, altså en som er i streik, forteller Tor Egelien, som er leder i NTF, til Kampanje.

Les også: - Det har vært ett glassklart eksempel på streikebryteri

- Hvordan oppleves en slik beordring for dine medlemmer?

- Det oppleves ugreit, det skal man ikke være i tvil om.

- Er du glad det ikke er ditt forbund som er i streik?

- Jeg var med på streik i 1994, og det var tøft. Så jeg vet hvordan de har det. Så ja, jeg er glad jeg ikke er i streik. Samtidig har jeg stor sympati for de streikende, sier Egelien.

- Bernander kom i alle fall ut
Dagens demonstrasjon foregikk ved trappen inn til radioresepsjonen – like under vinduet til Thor Gjermund Eriksens kontor. Leder i Norsk Journalistlag, Hege Iren Frantzen, sier at hun oberserverte personer fra ledelsen i vinduet, men de valgte altså å forbli innendørs. Dette reagerer Frantzen på.  

- Ja, jeg synes Eriksen burde kommet ut og møtt de streikende. Bernander kom i alle fall ut, sier hun til Kampanje.

Episoden Frantzen viser til, skjedde under NRKJ-streiken i 2006, da daværende kringkastingsdirektør John G. Bernander møtte demonstrerende journalister.

- Synes du det var feigt av Eriksen å ikke komme ut?

- Jeg ville i alle fall valgt å komme ut, sier Frantzen.

Overfor Kampanje avviser Thor Gjermund Eriksen at han i det hele tatt var på Marienlyst under demonstrasjonen.

- Jeg har ingen kommentar utover at jeg faktisk ikke var på Marienlyst på det tidspunktet. Jeg var såvidt innom mellom to avtaler, men dro derfra før markeringen startet. Det fikk jeg forøvrig vite først nå, sier Eriksen til Kampanje.

Reagerer:

Hege Iren Frantzen er leder i Norsk Journalistlag. Hun reagerer på at kringkastingsdirektør Thor Gjermund Eriksen ikke tok seg bryet med å møte demonstrerende journalister i dag. Foto: NJ