Canal Digitals kunder slipper å våkne til svarte TV 2-skjermer fredag morgen. For TV 2 og Telenor er i løpet av natten blitt enige om å fortsette forhandlingene på overtid og har gitt seg selv et ekstra døgn til å prøve å komme fram til en ny avtale. Det betyr at ny frist er midnatt fredag.

- TV 2 og Telenor har blitt enige om å fortsette forhandlingene på overtid og har gitt seg selv et ekstra døgn til å komme frem til en enighet. Canal Digital-kundene beholder tilgangen til TV 2s kanaler i perioden det forhandles, sa organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah J. Willand i TV 2 til Kampanje i natt.

- Vi beklager at vi ikke kan si noe mer sikkert til de som venter. Men vi skal holde seerne oppdatert og kommer med ny informasjon så fort vi vet noe mer, sier hun fredag morgen.

- Målet er fortsatt å komme til enighet
Etter det Kampanje forstår er faren for brudd mellom partene fortsatt overhengende. Det vil ingen av partene kommentere overfor Kampanje. 

- Begge forhandlingsteam ønsket seg mer tid, og fristen ble da utvidet med ett døgn, slik at man fikk mer tid. Målet er jo selvsagt fortsatt å komme til enighet om en ny avtale, sier kommunikasjonsdirektør i Telenor-eide Canal Digital, Tormod Sandstø, til Kampanje fredag morgen.

Da fristen gikk ut ved midnatt torsdag var det fortsatt ingen avklaring i forhandlingene mellom TV 2 og den Telenor-eide distributøren Canal Digital om en ny distribusjonsavtale. Det fikk Kampanje bekreftet ved midnatt.

Stor avstand
Hvis partene ikke blir enige om en ny avtale, kan en million husstander og rundt to millioner seere miste TV 2s kanaler. Da vil TV 2 og Telenor være i full krig.

Etter det Kampanje forstår har det helt inn til innspurten av forhandlingene vært stor avstand mellom partene. Ifølge Kampanjes kilder pågikk det intense forhandlinger torsdag kveld da den opprinnelige avtalefristen nærmet seg.

Penger har, som i en rekke tidligere forhandlinger mellom tv-selskaper og distributører, vært stridens kjerne. TV 2 har krevd at den Telenor-eide distributøren skal betale flere hundre millioner kroner årlig for å kunne tilby sine kunder kanalene. Partene har også vært dypt uenige hvor stor del av TV 2s programinnhold Canal Digital skal ha rett til å vise på tv og på sine strømmetjenester.  

Les mer: Telenor misliker TV 2s Sumo-stunt: - Leit dersom de skaper usikkerhet

Les mer: TV 2 gir Canal Digital-kunder «gratis» Sumo

- Tv-bransjens Champions League-finale 
Forhandlingene mellom Telenor og TV 2 er siste kapittel i en ti år lang tv-strid. Dette er ikke bare en kamp om flere hundre millioner kroner, det er også en viktig posisjoneringskamp.

- Når et av Norges største selskaper, og desidert største tv-distributør, møter den desidert største kommersielle tv-aktøren, snakker vi om tv-bransjens Champions League-finale. Dette setter veldig mange føringer for andre distribusjonskamper, sa kommunikasjonsrådgiver Lasse Gimnes til Kampanje.

Les mer: TV 2 og Telenor kjemper om flere hundre tv-millioner (abo.)

TV 2 har toppet laget i de knallharde Telenor-forhandlingene og stiller med to av tv-industriens dyktigste forhandlere på samme lag for første gang på 13 år.

I en melding som ble lagt ut på TV 2s intranett for et par uker siden, skrev TV 2s sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes at en konflikt kan bli utfallet.

- Vi skal gjøre alt i vår makt for å finne gode løsninger med Telenor helt fram til fristen, heter det i meldingen som Kampanje fikk tilgang til.

Les mer: Sist kranglet de så kaffen sprutet – nå står de sammen i tv-striden (abo.)