TV 2 var det soleklare førstevalget til nordmenn som ville få med seg lørdagens prinsebryllup i England. Da prins Harry og Meghan Markle ga hverandre sitt ja, og ble hertug og hertuginne av Sussex, hadde TV 2 åtte ganger så mange seere som NRK.

I snitt fulgte 372.000 seere samsendingen på TV 2 og TV 2 Nyhetskanalen fra 12.30 til 14.00.

Streikerammede NRK hadde et snitt på 51.000 på sin sending fra kl. 12.00 til 14.30. Den foregikk uten kommentarer eller andre redaksjonelle grep.

TV 2s sendinger hadde en seertopp på 436.000, kl. 13.02, mens NRKs sending hadde en seertopp på 103.000 helt på slutten av sendingen.

Rekord på rekord
For TV 2 Nyhetskanalen ble det en historisk rekord med en dagsandel på 13,7 prosent. Den forrige rekorden hadde TV 2 Nyhetskanalen i 2010 i forbindelse med redningsaksjonen etter gruveulykken i Chile. Da fikk kanalen en andel på 9,8 prosent blant alle seerne.

Dermed var TV 2 Nyhetskanalen nesten like stor som NRK1 på lørdag, mens TV 2 var landets største tv-kanal med en andel på 26,2 prosent. 

- Vi er selvsagt veldig glade for at så mange i Norge har fulgt sendingene våre. Vi har planlagt denne dagen i lang tid, og gjort vårt aller beste. Jeg håper og tror seerne er fornøyd med dekningen vår. Så er det er ikke overraskende at flere velger TV 2 nå når NRK-journalistene er i streik. NRK sendte bryllupet uten kommentarer, så en del av bildet er åpenbart at seerne likte den redaksjonelle satsingen vår, sier nyhetsredaktør Karianne Solbrække i TV 2.

Forrige uke var også den sterkeste for TV 2 Nyhetskanalen noensinne med en andel på 7,5 prosent.

- Det er viktig for oss å være et norsk alternativ til NRK. Vi ønsker å være en allmennkringkaster som tilbyr norsk innhold, og en viktig del av dette oppdraget er å samle seerne ved store begivenheter, sier Karianne Solbrække.

Les også: 17. mai-nedtur for NRK - TV 2 nesten tredoblet seertallene

Usikker på langsiktig effekt
Tv-sjef Marianne Massaiu i mediebyrået Mediacom er ikke overrasket over at TV 2 vant bryllupsdagen. Hun mener TV 2 Nyhetskanalen er den ekte vinneren i streiken.

- TV 2 har nok glade dager, sier hun til Kampanje.

- De vinner markedsandeler og får flere seere rundt flere programmer, så de får bedre leveringskraft.

- Tror du dette kan gi en langsiktig effekt også etter streiken?

- Det er jeg usikker på fordi seermønsteret er ganske ustabilt om sommeren. Disse prinsebryllupene kommer ikke ukentlig, og alle håper nok på en løsning i god tid før fotball-VM. Man går nok fort tilbake til gamle seermønstre.