«God 17. mai Norge»-programmet som gikk fra klokka 08 i går på selveste nasjonaldagen hadde i snitt 238.000 seere noe som var en formidabel økning på seertallene sammenlignet med samme sending i fjor. 

Den gang var det 87.000 seere som fulgte TV 2s sending.

- 17. mai på tv er viktig for mange i Norge, og det er naturlig at flere velger TV 2 nå når NRK er i streik. Det viser også at nordmenn liker den viktige jobben programledere, journalister og fotografer gjør. Historiene som fortelles, gjestene og selve formidlingen betyr alt for en god opplevelse, sier TV 2s nyhetsdirektør, Karianne Solbrække til Kampanje. 

Markedsandelen på programmet var på hele 54 prosent i målgruppen 10-79 år, og på det meste var det 300.000 som var innom gårsdagens sending på TV 2. 

- Dette viser også hvor viktig det er at vi har to allmennkringkastere i Norge. Vi ønsker å være et alternativ og et supplement til NRK. Vi gjør hverandre bedre, og det er seerne og leserne som tjener på det. Jeg håper og tror Norge er fornøyd med hva vi leverte 17. mai, og jeg er stolt av den jobben dyktige TV 2ere gjør. TV 2 har god og lang historikk på denne type produksjoner, det har også NRK. Vi har God morgen Norge-redaksjonen som er eksperter på å levere aktuelt innhold for folk flest - innen alle livets temaer, sammen med nyhetsavdelingen som skal speile landet, være tett på nyhetsbildet, og gi direkte rapportering når ting skjer. Det er en formel jeg har tro på, sier hun.,  

Markedsandelen til TV 2 endte på 34,2 prosent og kanalen var dermed største tv-kanal i går og større enn NRK. Tilsvarende andel for TV 2 i fjor var på 13,7 prosent. 

Til Nettavisen sier medieanalytiker Sunniva Furset hos NRK at det i snitt var 188.000 seere som fulgte 17.mai-sendingen og at markedsandelen var på 42 prosent. 

Siden 15. mai har 1700 NRK-journalister vært i streik, noe som ga den kraftige nedgangen fra 2017. Til sammenligning var tallene for 2017 et snitt på 467.000 seere og markedsandel på 73 prosent.

Også TV 2 Nyhetskanalen hadde sterke tall i går og kanalen hadde en markedsandel på hele fem prosent i går.