I kveld skal Sigrid Bonde Tusvik lede Gullruten for andre gang. Det er noe hun gjerne gjør 11 ganger til. Minst.

- Jeg elsker jo Gullruten og blir alltid glad hvis de spør meg om å dele ut pris eller ett eller annet. Jeg er jo helt kjolegal. Jeg tar gjerne 13 år som Dorthe gjorde. Det hadde vært veldig gøy hvis jeg hadde fått lov, sier Tusvik til Kampanje.

Vi møter henne i lunsjen under forberedelsene til sendingen. Det er ikke så mye å justere på fra fjoråret, om vi skal tro komikeren selv.

- Vi prøver egentlig bare å hoppe etter oss selv, og så håper vi det blir like morsomt, for vi var veldig fornøyde i fjor. Det er om å gjøre å være litt småfrekk, men verdig på én og samme gang. Du får ikke stå og «roaste» i 12 minutter, som de gjør på Oscar, dessverre. Det norske folk tåler ikke «roast», sier hun.

Se listen over alle Gullruten-nominasjonene her!

- Dessverre sett mye Netflix
Årets Gullruten skal ikke bare kaste glans over det beste som går på tv, den skal også feire seg selv og at det er 20 år siden prisen ble delt ut for første gang. Det skjer samtidig som nordmenn ser stadig mindre på de tradisjonelle tv-kanalene. I fjor sank tv-seingen med ti prosent, og ingenting tyder på at nedgangen flater ut i år.

Gullruten-programlederens egne tv-vaner har også sklidd litt ut det siste året, må hun innrømme.

- Nå har jeg vært på turné, så i år har jeg sett ekstremt lite tv. Jeg pleier å se nesten alt, så jeg ble forbannet på meg selv da vi skulle lage Gullruten og jeg nesten ikke hadde sett noe. Jeg hadde ikke sett «Hvite gutter» eller «Truls & Hellstrøm», og så har jeg dessverre sett mye Netflix og HBO.

- Er du bekymret på vegne av tv-bransjen når du ser hva Netflix og HBO kan tilby?

- Det er jo like mange som ser på tv, folk ser bare mer spredt. Det er ikke sånn at lineær-tv legges ned, det er egentlig bare morsommere nå, for vi lager mer norsk tv som er bra, så man skal ikke frykte Netflix og HBO.

Problemet med den nye tv-hverdagen er at man ikke lenger kan snakke om tv, mener Tusvik.

- Det man snakker om i morgen er dessverre ikke det samme programmet, og folk følger jo heller ikke med på Netflix den dagen ting går. Du kan nesten ikke snakke med noen om tv fordi mange henger etter.

Saken fortsetter etter bildet.Glad i tv-tabber: - Det er når ting går galt at jeg synes det blir morsomt, sier Sigrid Bonde Tusvik. Foto: Eivor Eriksen.

- Dagsnytt 18 årets tv-øyeblikk
Tusvik trekker frem «Grenseland», «Unge lovende», «Ramm og Tørnquist redder Norge» og «Da vi styrte landet» som personlige favoritter fra fjorårets tv-meny.

- Og så vil jeg si at årets tv-øyeblikk er da Eivind Trædal klikker på Dagsnytt 18. Jeg synes det er rart at det ikke er tatt med som årets tv-øyeblikk. Det er når ting går galt at jeg synes det blir morsomt.

Her kan du se hvilke fire tv-øyeblikk som faktisk kan vinne Gullruten.

- #Metoo en gavepakke
Foruten Gullruten, er Sigrid Bonde Tusvik aktuell med showet «Tusvik & Tønne på oppdragelsesreise» sammen med podkast-makker Lisa Tønne.

- Podkast er det nye tv, slår Tusvik fast.

- Hva kan tv-bransjen lære av podkast?

- At treige ting er en suksess og at mannlige sjefer ikke burde bestemme innhold. Det trenger ikke sitte fem menn og si at de ikke synes ting er bra, for folk vil se ting som går litt skeis og litt sakte.

Det siste halve året har Tusvik engasjert seg tungt i #metoo-kampanjen. Om den har endret tv-bransjen, gjenstår å se.

- Det får vi se lørdag natt. På nachspielet til Gullruten får vi se om tv-bransjen har lært noe av #metoo. Jeg tipper det er bedre tider for redaksjonsassistenter og produksjonsassistenter, som ikke trenger å bli herset med av «cocky» kjendiser og sjefer. Sånn sett er #metoo en gavepakke for alle som er under mellomledere og sjefer.