Artikkelen blir oppdatert.

Ulrikke Falch (21) ble kjent i Norge og internasjonalt gjennom rollen som Vilde Lien Hellerud i NRK-serien Skam. Hun har også engasjert seg i temaer som kroppspress og spiseforstyrrelser, med en sterk stemme i sosiale medier og den offentlige debatten.  Falch ble også nominert til Kampanjes pris Årets medienavn i 2017.

Nå er hun klar med podkasten «Ulrikkes univers» som har premiere på NRK torsdag 5. april. Falch sjekker ut temaer hun er opptatt av sammen med mennesker nær henne, folk hun ser opp til eller er uenig med.

- Denne podkasten er motivert av nysgjerrighet og undring, med utgangspunkt i mine egne erfaringer. Det er derfor blitt en veldig ærlig og nær podkast, som involverer mennesker i livet mitt og problemstillinger jeg lurer på. Det er først og fremst en sårbar podkast, men jeg håper at det kan inspirere til samtaler og konfrontasjoner i lytternes egne liv, sier Ulrikke Falch i en melding fra NRK.

Les også: Fra Skam-stjerne til feminist-forbilde - nå kan hun bli Årets medienavn

Ti episoder
Podkastserien kommer med ny episode hver torsdag i ti uker. I hver episode sjekker Ulrikke ut temaer hun er opptatt av sammen med ulike gjester. Noen av gjestene kjenner hun svært godt, mens andre er invitert fordi hun er nysgjerrig på dem – eller enig eller uenig med dem.

- Gjestene mine blir en vidunderlig blanding av mennesker jeg beundrer, nære venner, familiemedlemmer, ekskjæreste, eksperter og filosofer. Vi har klart å samle en gjeng med mennesker som representerer forskjellige perspektiver og hver sin historie. Jeg har vært så heldig få med meg godt selskap i hver eneste episode, og det tror og håper jeg at kan høres i podkasten, sier Falch.

NRK: - Veldig stolte
NRK gleder seg til å lansere podkastserien.

- Vi er veldig stolte av Ulrikke Falch som vil invitere oss inn i sitt personlige og ærlige univers med denne podkasten, sier redaksjonsleder i P3, Trine Sollie.

Hun tror serien vil inspirere, utfordre og underholde lytterne gjennom god historiefortelling. 

- Med hjelp fra andre kjente og kjære stemmer evner Ulrikke å belyse gjenkjennbar tematikk på en ny og annerledes måte. Jeg håper serien vil bidra til at unge forstår seg selv og hverandre bedre, sier Sollie.

Falchs engasjement er særlig synlig i sosiale medier, nærmere bestemt Instagram, der hun har hun bygget opp en følgerskare på over én million ved å legge ut ærlige og humoristiske bilder og videoer om feminisme, kropp og selvbilde.