TV3 har fjernet krimserien «Rekyl» fra sendeskjemaet etter bare tre sendte episoder. De resterende episodene vil bare være tilgjengelig på strømmetjenesten Viaplay, skriver Dagbladet.

- Rekyl har ikke levert de seertallene vi ønsker på lineær-tv, og da har vi andre plattformer vi ønsker å bruke. Vi skal ha en evaluering av sesongen etter at den er ferdigsendt, forteller kommunikasjonssjef i TV3, Line Vee Hanum, til Dagbladet.

«Rekyl» er laget av serieskapere Arne Berggren og Kristine Berg, som utgjør produksjonsselskapet Shuuto.  Shuuto har også laget TV3-serien «Elven», som traff langt bedre blant seerne.

- Det er beinhardt i en sånn sjanger, og vi ble litt for «cocky». «Elven» gikk bra etter hvert og ble solgt til utlandet, men vi klarte ikke det samme denne gangen, innenfor det budsjettet og den korte fristen vi hadde. Det er en ny tid nå som krever enormt mye av serieskapere. Det har ikke vi klart og kan ikke skylde på noen, sier han til Dagbladet.

Les også: Strømming løfter «William», men TV3 treffer ikke seerne med «Rekyl»

«Rekyl» hadde 56.000 seere på premieren 5. april. «Rekyl» fikk heller ingen god drahjelp av landets tv-anmeldere. Både Dagbladet og Dagsavisen ga tv-serien terningkast to, mens VG strakk seg til terningkast tre. Det gjorde også Aftenposten.