Fredag formiddag kunne Kampanje fortelle at salgsdirektør gjennom de siste 25 årene i P4, Trond Killingstad, måtte forlate kanalen etter «uenigheter» og «samarbeidsproblemer» med administrerende direktør i P4, Kenneth Andresen.

Les også: Trist exit for P4-direktør: - Sjokkartet, tøft og ikke noe jeg ønsket

Nå reagerer markedet, og særlig reklame- og mediebyråene, negativt på nyheten.

I en tråd på tidligere Discovery-topp Harald Strømmes Facebook-side kommer det mange sterke reaksjoner. Han kaller beslutningen for «merkverdig». 

Her kan du se innlegget til Harald Strømme som i dag er investor i mediemarkedet, men kjenner P4 og MTG godt fra tiden som TVNorge-sjef.

En av dem som reagerer er reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen

- Trond Killingstad er en relasjonsbygger av guds nåde og har vært P4s ansikt utad og på høyde med Kalle Lisberg og Bjørn Faarlund. Trond har klart å kombinere klokskap og lidenskap som radioreklamens fremste talsmann i Norge. Alltid positiv, alltid løsningsorientert. Tviler på at P4-ledelsen skjønner hvor viktig han har vært, sier den erfarne reklamemannen Ingebrigt Steen Jensen, som i dag jobber i reklamebyrået Alle Gutta og har store kunder Bama i stallen.

- Helt uforståelig
Også i mediebyrået In Sight, som blant annet har Rema 1000 på kundelisten, reagerer administrerende direktør Geir Kjærnes.  

- Det er helt uforståelig ut fra et markedsmessig synspunkt. Trond Killingstad har stått i spissen for P4s fantastiske salgsutvikling siden starten. Kanalen leverer år etter år over forventning. Avgangen er derfor utelukkende basert på dårlig klima mellom de to, sier Kjærnes.

Han mener salgsdirektøren er en betydelig ressurs for radiokanalen.

- Det er vel knapt noen som har et bredere nettverk enn Trond Killingstad og således representerer han en betydelig verdi for P4s salgsorganisasjon også som frontfigur for alle de ansatte, sier Kjærnes som også har lang erfaring fra mediemarkedet og er en stor innkjøper av radioreklame.

Andre som stusser over beslutningen til P4 om å kvitte seg med salgsdirektøren er Kitchen-sjef Haakon Dahl, Siste Skriks Elizabeth Hartmann og Llowbanks Arne-Inge Christophersen.

- P4 velger nå å avslutte med en bauta i norsk, kommersiell radiobransje. Han har drevet volumet opp til noe som er lett å regne som «normalt», men for oss som har fulgt bransjen tett er det ikke gitt at radio skal ha et slikt volum. Det er et resultat av hardt, langsiktig og klokt arbeid. Trond kan helt sikkert erstattes, bevares, men det er ikke noe «walk in the park» å finne hans erstatter, sier daglig leder i Kitchen reklamebyrå, Haakon Dahl.

- Har vært Mr. Radioreklame
Arne-Inge Christophersen er åpen på at han kjenner Trond Killingstad svært godt privat der han blant annet var toastmaster i Trond Killingstads bryllup med kona Helen Dessingthon (som også jobber i P4, red. anm.). Christophersen gir likevel Kampanje denne kommentaren.

- Trond Killingstad har vært «Mister Radioreklame» i mange år og det er ikke manglende resultater som feller salgsdirektøren nå. Her er det rett og slett forholdet til sjefen Kenneth Andresen som tilsynelatende er det viktigste og sånn er det jo: Av og til fungerer det ikke, sier Christophersen.

- Hvorfor reagerer markedet nå når dette blir kjent?

- Trond er trolig mediebransjens aller beste relasjonsbygger. Hans pågangsmot, salgsevne, humør og kreativitet er unik! De aller fleste har og vil trives i Tronds selskap. Jeg mener derfor at Trond nå og på nåværende tidspunkt (timingen) forlater P4 er et stort tap for nettopp P4, sier Christophersen.

- Katta hadde ikke ni liv
I et følelsesladet farvel til kanalen skrev Killingstad i fredag en mail til alle P4-ansatte hvor han blant annet trakk frem at han selv ikke hadde noe ønske om å forlate kanalen. Etter å ha overlevd totalt åtte radiosjefer i P4, som Kalle LisbergSvein LarsenRune BrynhildsenHein Espen HattestadCecilie Norland og Trygve Rønningen, skriver salgsdirektøren i avskjedsbrevet;

- Jeg har lært mye om klokskap og ledelse av dem alle. Men den mørke salgskatten fra Drammen hadde ikke ni liv, skrev Trond Killingstad før helgen.

P4-sjef Kenneth Andresen ønsker ikke å gi noen ytterligere kommentarer utover det han sa til Kampanje på fredag. 

- Jeg tror alle forstår at det vil være uryddig av meg å komme med kommentarer utover det jeg allerede har sagt om Tronds avgang. I slike vanskelige personalsaker er det alltid viktig at vi som arbeidsgiver viser ryddighet, selv om mange utenforstående kan ha sterke oppfatninger om en sak de ikke kjenner hele innholdet i, sier Andresen til Kampanje. 

Les også kommentarene til P4-sjefen: - Jeg hadde et ønske om et skifte