I morgen lørdag går Gullsnutten av stabelen for fjerde år på rad. Prisutdelingen hedrer norske YouTube-talenter i ni kategorier, og som tidligere har det blitt avholdt en åpen nominasjonsrunde før juryen har valgt ut de fire nominerte i hver kategori. 

Les også: Disse youtuberne kjemper om Gullsnutten

Allerede i går kveld kunne Sara Høydahl (18) juble over tittelen «Årets stjerneskudd». Det var NRK som første omtalte saken.

- Jeg forventa ikke å vinne. Egentlig ikke å bli nominert en gang. Jeg tenkte at når det er så mange flinke youtubere å velge i, så kommer ikke lille meg til å stikke seg ut eller visse, sier Høydahl til NRK. 

Høydahl har gjort seg populær med serien «ForsvinningsFredag», hvor hun tar opp og diskuterer løste og uløste krimsaker med sine 43.000 abonnenter. Den kan hun også vinne med i kategorien «Årets serie». 

- Det er ikke sånn at jeg jobber for å få en pris, jeg får jo bekreftelse på at det jeg gjør er bra hver dag, resten av året også. For meg så er det et ekstra bevis på at «du gjør en dritbra jobb!», sier Høydahl til NRK. 

Dette er juryen begrunnelse:

«Youtuberen har markert seg med nyskapende innhold, og har først blitt oppdaget året som har gått. Innholdet er originalt og av høy kvalitet – og dette gjenspeiles gjennom raskt voksende visningstall. Stjerneskuddet er en ny kreativ og spennende stemme som vi venter oss mye av i årene som kommer».

Resten av de 31 nominerte må vente til i morgen kveld. «Gullsnutten» arrangeres av Nordic Screens og NRK P3.