Navn: Vibeke Holth

Alder: 43

Stilling/firma: Redaktør i Kapital

- Kapital er kommet i ny drakt og har samtidig fått en digital versjon. Er ikke det lovlig sent? 

 – Jeg vil kalle det «perfect timing». Det få husker, er at Kapital var blant de første i Norge på nett med IT-nyhetskanalen Kapital Data @jour allerede i 1994, en tjeneste som i 1996 ble til Hegnar Online og siden har vært en eneste lang suksess. Det har ellers ikke vært noen «first mover advantage» forbundet med å være først ute som magasin på nett, kannibaliseringen har vært stor i den forstand at mediehusenes egne nettmagasiner har blitt papirmagasinenes  største  konkurrenter og formatet på nett har ikke egnet seg spesielt godt for dybdeartikler og lengre saker. Nå er markedet modent, vi har funnet en forretningsmodell hvor nettmagasinet supplerer papirutgaven i stedet for å konkurrere med den. 

- Bypåske eller fjellpåske?

- Fjellpåske. Det er strålende vær på Øyerfjellet, og jeg har ingen andre planer enn å lære min fem måneder gamle labradorvalp å gå med meg på ski, treffe venner og skrive på en krimroman jeg holder på med.

- Hvem fortjener ros i form av et påskeegg i år?

- Kapital-redaksjonen, våre eksterne grafikere Andreas Rød Skilhagen og Carl Gürgens og utviklerne i Bakken & Bæck med Thomas Kjellberg i spissen, som har lagt sin sjel i at den nye papirutgaven og nettmagasinet skal skinne, både journalistisk og grafisk. De må dog dele det med Trygve Hegnar, ,som går motstrøms og satser for fullt både på papir og nett, og hans sønn Jon Trygve, som har et forretningsutviklingstalent av de sjeldne. En dyktig og fin fyr det er verdt å følge med på fremover.

- Hvilken bok, film, serie eller podkast bør Kampanjes lesere bruke påsken på?

- Netflix-serien  «The Good Wife». Interessant serie som tar advokatbransjen på kornet. Ren forbrukerinformasjon for alle som driver business og trenger å vite hvilke mekanismer som rører seg i en bransje som ikke er så ren som vi liker å tro. 

- Er Sylvi Listhaug et PR-geni eller et nettroll?

– Hun er PR-geni i den forstand at hun greier å få maksimal oppmerksomhet rundt sine politiske saker, men den politiske debatten har lite å tjene på polariseringen hun står for. Fokus må være på politikk, ikke retorikk.

- Drikker du helst kakao eller sprit i Kollen?

- Det må bli kakao med litt sprit, eller Bailey’s som det vel også kalles. Folk må få hygge seg med litt godt i koppen ute, dog innen anstendighetens grenser. I påsken er jeg imidlertid mer opptatt av at folk kommer seg helskinnet hjem fra afterski. 

- Hva synes du om Equinor, og hva ville du valgt som nytt navn for Statoil?

- Det fremstår som om Statoil-sjef Eldar Sæthre her har tatt på seg Keiserens nye klær.  Å bruke en kvart milliard på dette er sløsing med aksjonærenes og fellesskapets penger. Merkenavnet er godt etablert, Statoil er et statlig oljeselskap som i all hovedsak driver med olje og det mest nærliggende da er å kalle spaden for en spade. 

- Hvilke sjanser tror du Alexander Rybak har for å vinne Melodi Grand Prix for andre gang?

- Rybak er en dyktig musiker og en søt person, men den nye låta er ikke like  «catchy» som «Fairytale» så jeg tror dessverre ikke han når helt til topps.

- 2018 spås å være starten på slutten for smarttelefonen. Kan du se for deg et liv uten? 

- Jeg tror ryktet om smarttelefonens død er betydelig overdrevet, men med konstant overfylt innboks – og dertil dårlig samvittighet for alt man ikke rekker å besvare – ønsker jeg all taleteknologi som gjør kommunikasjonen lettere, hjertelig velkommen!