Siden høsten 2017 har Dagbladet jobbet med sin nye satsning, Dagbladet Spill, en YouTube-kanal for spillentusiaster og gamere.

- De siste årene har det ikke vært noe ordentlig spill-dekning i de kommersielle mediehusene, og det ville vi gjøre noe med, men på brukernes premisser. Vi lager en YouTube-kanal der innholdet først og fremst skal lages av gamere. Vi har lyst til å møte seerne på den kanalen de er, og Youtube er den mest brukte kanalen for unge under 18, forteller kulturredaktør i Dagbladet, Sigrid Hvidsten til Kampanje.

Hun trekker frem medieundersøkelsen «Barn og medier 2016» for å vise omfanget av «gaming» i Norge. Undersøkelsen viser at 96 prosent av gutter og 76 prosent av jenter i alderen 9-16 år spiller spill.

- Spill er utrolig stort, spesielt blant unge. Det er et veldig viktig kulturuttrykk i vår tid, på lik linje som film, musikk, litteratur og tv. På sitt beste kan spill være en stor og dyp kunstopplevelse. Det er litt underkommunisert hva spill er og kan være. Det blir fortsatt mistenkeliggjort og omtalt som en gutteroms-hobby, men spill er så mye mer, sier Hvidsten.

Statistikk fra SSB viser også at det ikke bare er de yngste som setter pris på spill og «gaming». 55 prosent av nordmenn i alderen 16-24 år og 32 prosent av nordmenn i alderen 24-44 år spiller hver dag, ifølge SSB.

Over 100 søkere – 25 prosent er kvinner
Avisen har fått god respons fra spill-miljøet, og over 100 håpefulle «gamere» har søkt på stillingen som deltids innholdsprodusent for YouTube-kanalen. I stillingsutlysningen oppfordret Dagbladet kvinner til å søke, og rundt 25 prosent av alle søknadene var fra kvinner.

- Vi er overrasket over at det var så mange jenter som sendte inn søknad. Det er viktig for oss å vise frem kvinner i spill, og det kommer vi til å være bevisst på i rekrutteringsfasen. Det blir jenter på skjermen i Dagbladet Spill, slår Hvidsten fast.

Noen av søknadsvideoene er lagt ut på YouTube-kanalen, men de er ikke helt ferdig med rekrutteringsfasen enda. Om tre uker annonseres de tre til fire heldige spill-entusiastene som får drømmejobben.

- Jeg trodde ikke at vi skulle få over 100 søkere, og jeg ble veldig overrasket over kvaliteten på søknadene og videoene vi har fått inn. Ungdommen nå til dags er fantastiske, de er jo gode til alt, forteller Hvidsten.

-Vi vil skape mer engasjement, mer diskusjon og ståhei rundt spill, fortsetter hun.

Imponert: - Jeg ble veldig overrasket over kvaliteten på søknadene og videoene vi har fått inn, sier kulturredaktør Sigrid Hvidsten i Dagbladet. Foto: Endre Vellene.

Solgte Pressfire
Spillnettstedet Pressfire.no sto i fare for å bli lagt ned under kuttene i Aller Media og Dagbladet i årsskiftet 2015/2016. Da tok Jarle Hrafn Grindhaug og Erik Fossum sluttpakke i Dagbladet og kjøpte ut Pressfire, som de nå driver for egen akkord.

Les mer: Tar med seg nettsted og forlater Dagbladet

- Hva er grunnen til at dere satser på spill igjen nå, to år etter at dere solgte spillnettstedet Pressfire?

- Pressfire ble jo kjøpt ut av Dagbladet, og samtidig var vi i en nedskjæringsprosess hvor vi ikke hadde råd til å satse. Nå tenkte vi at vi skulle gjøre noe nytt, og vi har muligheten til å satse økonomisk, svarer Hvidsten.

Kulturredaktøren vil ikke si noe om de økonomiske rammene for Dagbladet Spill, men hun forteller at det er en stor satsning, hvor det også vil være interessant å jobbe med sponsorer.

Strømme satser på e-sport
Tidligere TVNorge og Discovery-sjef, Harald Strømme, tok alle på senga da han 1. mars annonserte at han ville gå inn i E-sportindustrien med oppkjøp av Gamer.no, som inkluderer rettighetene til Telenorligaen, Norges eneste profesjonelle spill-liga.

- Det er en voldsom stor aktivitet internasjonalt og dette har nok gått litt under radaren for en del i mediebransjen. E-sport har kraft i seg til å engasjere store spillergrupper og et attraktivt publikum, sa Strømme til Kampanje som begrunnelse for kjøpet.

Les mer: Strømme satser på esport – kjøper Telenorligaen fra TU

Han vil ikke kommentere Dagbladets satsing overfor Kampanje.