Med under en måned igjen til hockey-VM skal arrangeres i Danmark, kjøper MTG i Norge rettighetene til å vise mesterskapet som starter opp 4. mai i år.

- Ishockey-VM utgjør en spennende rettighet for Viasat 4, der minst sju norske kamper blir sendt i løpet av to uker, sier toppsjef i MTG TV i Norge, Morten Micalsen.

Slik Kampanje forstår saken er det ikke snakk om en nordisk rettighet, men norske MTG som har vært ute på shoppingtur alene.  I Sverige videresolgte SVT rettighetene til det samme mesterskapet til MTG i Sverige.

Nå overtar MTG også hockey-VM i Norge og håper på en lignende suksess som det kanalen opplevde med herrelandslaget i håndball i 2016.

- Ishockey-VM spilles nær hjemmebane, og vi opplevde senest med det norske herrelandslaget i EM 2016 at såkalte underdogs har evnen til å overraske og plutselig bli allemannseie, sier Micalsen.

Satser på hockey:

MTG TV-sjef i Norge, Morten Micalsen, blar for retten til å vise hockey-VM om litt under en måned.

Overtar etter Discovery
MTG har sendt Ishockey-VM en rekke ganger tidligere, og har også de nordiske rettighetene til NHL og KHL, to av de største ligaene i verden.

Men det er en stund siden sist MTG viste hockey-VM etter at TV 2 og Discovery har hatt rettighetene de siste årene. I 2017 var det konkurrenten Discovery som viste hockey-VM.

- Ishockey-VM er en fantastisk sportsrettighet. Vi har en solid historikk med hockey, og nå gleder vi oss til å følge Norge i aksjon mot verdens fremste hockeynasjoner, sier sportssjef i MTG, Anne Tufte.

Norges kamper og sluttspillet i turneringen vil bli vist på Viasat 4 og Viaplay. I tillegg til store hockeynasjoner som USA, Canada, Russland, Sverige, Finland og Tsjekkia så er det også 12 andre nasjoner som kjemper om VM-tittelen.  Semifinalene og finalen spilles i Royal Arena i København.

- Sport fungerer veldig godt på lineær-tv og ishockey-VM blir en spennende satsning for Viasat 4, samtidig som rettigheten spiller godt sammen med øvrige hockey-rettigheter vi har på Viaplay. Med minst 7 norske kamper på to uker i mai utgjør det mye innhold for Viasat 4, sier Tufte.