Det var Høibys kjæreste Juliane Snekkestad som var på Se og Hørs forside. Kronprinsparet gikk da ut mot avisen og kalte fremstillingen for et «overtramp av privatlivets fred».

Tirsdag opplyser kronprins Haakon til NRK at utspillet først og fremst var en støtteerklæring til Snekkestad. Kronprinsen vektlegger at Snekkestad er en ung jente i begynnelsen av 20-årene som fikk en forside han mener ikke representerer hvem hun er på en særlig god måte.

- Det blir så gitt ut i et påskenummer i mange av landets butikker. Vi kunne enten latt henne stå alene i situasjonen eller så kunne vi gått ut og sagt noe. Da valgte vi å gå ut og støtte henne. Det var det denne saken handlet om, sier kronprinsen.

Assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven Gjeruldsen, sa forrige uke til NTB at de vurderer å klage Se og Hør inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU). Dette avviser nå kronprinsen.

- Vi har ikke vært fokusert på PFU-klage nå, og det har vi verken vurdert eller funnet sannsynlig. Men vi kan ikke utelukke det heller, legger kronprins Haakon til.

Kronprinsen besøkte tirsdag Larvik for å møte bedrifter i bergindustrien i Vestfold. Besøket skjer i anledning 10-årsjubileet til Norsk Bergindustri, bransjeforeningen for den norske mineralnæringen.

(©NTB)