Nettbil er en relativt nystartet tjeneste som  skal hjelpe privatpersoner med å selge bilen sin på en rask, trygg og enkel måte på Nettbil.no. Aller Media tar 34 prosent av selskapet gjennom en kombinasjon av kapital og markedsføring i Aller-medier.

- Gjør det mulig å skalere opp tjenesten
Selskapet eies i dag av tre gründere og Tjuvholmen Ventures. Daglig leder i Nettbil, Anders Espelund, er glad for å ha fått med Aller Media som aksjonær:

- Aller Media har svært mange bilinteresserte lesere gjennom spesielt Autofil, Din Side og Dagbladet, og har i tillegg stor digital kompetanse. Med samarbeidet med Norges Automobilforbund og Aller Media blir vi nå tilført ressurser som gjør det mulig å skalere opp tjenesten raskere og satse nasjonalt, sier han i en pressemelding.

Aller Media har de siste årene satset sterkere på tjenesteområdet, blant gjennom etableringen av Aller Travel og oppkjøpet av Grete Roede. 

Antoine Thebault, som har ansvaret for å videreutvikle porteføljen av forbrukertjenester i Aller Media, sier:

- Nettbil har et konsept som har bevist sin nytteverdi for kundene. Gjennom investeringen i Nettbil er vi posisjonert for å delta i den digitaliseringen av salgsprosessen i bilmarkedet vi ser komme. Vi tror på vekst i selskapet, og vi tror at Aller vil støtte opp under denne på en god måte.

Har solgt 150 bilier så langt
Nettbil har gjennom snart ni måneders drift testet ut konseptet og har i denne perioden solgt over 150 biler, foreløpig kun i Oslo-området. Selskapet har ifølge pressemeldingen fått mange positive tilbakemeldinger fra kundene.

Slik fungerer tjenesten:

Nettbil-konseptet innebærer at bilselgeren registrerer bilen til salgs på nettbil.no og får et prisestimat på bilen. Deretter leverer selger bilen direkte til et NAF-senter Nettbil samarbeider med og bilen tilbys til over 150 forhandlere og oppkjøpere via Nettbils markedsplass. Budene på bilen kommer i løpet av dagen og dersom budet aksepteres er bilen solgt allerede samme dag. Selgeren får sitt oppgjør kort tid etter salget og bilen hentes av kjøper direkte på NAF-senteret.