Investoren og milliardæren Øystein Stray Spetalen har varslet Norsk Presseforbund om at han skal ha solgt seg ut av det ytre høyre-orienterte nettstedet Resett. Han skal også ha varslet om at han vil selge seg ut av andre medieselskaper, skriver Journalisten.  Han har blant annet en mindre eierpost i Klassekampen.

– Jeg har fått beskjed av ham om at han har solgt seg ut av Resett, sier generalsekretær Elin Floberghagen til Journalisten.

Spetalen har ikke kommentert salget. Heller ikke redaktør Helge Lurås vil kommentere saken.

Nylig ble det kjent at Resett skal ha tilbudt den 26 år gamle mannen som Venstre-leder Trine Skei Grande skal ha hatt sex med på en fest i 2008, 400.000 kroner for historien.

Det fikk flere i Presse-Norge til å reagere. Øystein Stray Spetalen har vært investor i Resett, samtidig som han er varamedlem i Pressens Faglige Utvalg (PFU).

- Nettstedet Spetalen støtter driver med direkte angrep på pressens verdier. Det må man jo ha lov til, men da blir det meningsløst å samtidig late som at man bryr seg om presseetikk. Nå har det blitt overtydelig hvorfor Spetalen ikke kan representere allmennheten i PFU. Han må ut, det er helt opplagt. Jeg er overrasket over at det i det hele tatt er en diskusjon, sa redaktør i Filter Nyheter, Harald Klungtveit, til VG.

Spetalen uttalte at han ikke var involvert i tilbudet mannen fikk, og påpekte at han ikke hadde noe med det redaksjonelle innholdet i Resett å gjøre. 

Les også: Mener Spetalen må ut av PFU

Les også: Bjørn Ihler slutter i Resett

I august ble det kjent at milliardærene Øystein Stray Spetalen og Jan Haudemann-Andersen var blant investorene bak den nye nettavisen Resett.

I tillegg til de profilerte investorene, var Helge Lurås, Monica Staff, Christian Mikkel Dobloug og Håkon Wium Lie på eiersiden. Til sammen bidro de med én million kroner i prosjektet.

Les også: Utøya-overlevende skal jobbe i milliardærenes nye nettavis