NRKs nye dramaserie «Heimebane» fikk bred omtale og gode anmeldelser i forkant av premieren 4. mars, men som Kampanje tidligere har skrevet, hadde ikke tv-seerne det travelt med å få med seg de to første episodene. De hadde henholdvis 407.000 og 422.000 da de ble sendt etter hverandre for to uker siden.

Les mer: Tv-seerne har ikke hastverk med å få med seg NRKs nye kritikerfavoritt

Nå står NRK klare med oppdaterte seertall som også inkluderer nett-tv-seingen, og de viser at tribunen langsomt fylles opp. Tredje episode, som ble sendt 11. mars, hadde 443.000 seere da den ble sendt på NRK1 for en drøy uke siden. Deretter valgte 49.000  å se episoden i opptak og 66.000 så episoden i reprise. I tillegg har 195.000 sett episoden i NRKs nett-tv-spiller. Det betyr at det totale seertallet nå er på 753.000 seere.

- Vi ser helt klart et nytt brukermønster hvor seingen på dramaproduksjoner har flyttet seg fra lineær-tv og over på spilleren. Tallene på lineær-tv er trolig den nye normalen på dramaproduksjoner, og så blir det spennende å se hvordan kurven utvikler seg digitalt, sier dramasjef Ivar Køhn i NRK til Kampanje.

Han tror mange også venter til alle episodene ligger ute før de setter i gang.

- Responsen fra publikum på dette prosjektet har vært veldig god. Vi ser at det er en oppmerksomhet rundt det og at folk snakker om det. Kjønnsfordelingen er også helt jevn, så vi har mange indikatorer på at dette fungerer.

Ettersom NRK også har sikret seg utvidede rettigheter for nye dramaproduksjoner, vil heller ikke «Heimebane» forsvinne fra nett-tv-spilleren til NRK.

- Det er først nå vi begynner å forstå hvordan den nye mediehverdagen kommer til å være. Vi får jo ikke tall fra Netflix og HBO, de er veldig hemmelighetsfulle, så vi vet ikke hvordan nettseingen på dramaserier utvikler seg når vi har de rettighetene vi har, sier Køhn.

- Du angrer ikke på at dere allerede har satt i gang produksjonen av sesong to?

- Nei, og jeg tror også at når vi kommer til sesong to, så vil det generere enda mer seing på sesong én.

På grunn av en feil med målingen, foreligger ikke nett-tv-tall før 6. mars, altså to dager etter at de to første episodene ble lagt ut. Det betyr at komplette tall for de to første episodene ikke er mulig å oppdrive.

Fjerde episode, som ble sendt i går, hadde 440.000 seere på NRK1.