Styret i MTG har igangsatt en prosess med å dele underholdningskonsernet i to selskaper; Modern Times Group MTG og Nordic Entertainment Group. Det skriver MTG i en pressemelding i dag. Avgjørelsen kommer kort tid etter at TDCs oppkjøp av MTGs nordiske tv-virksomhet gikk i vasken.

Modern Times Group MTG skal omfatte MTGs e-sportssatsing, nettspill og digitalvideoselskaper som Zoomin-TV og Engage Digital Partners. Dette selskapet skal fortsatt ledes av Jørgen Madsen Lindemann, som er dagens MTG-sjef.

Nordic Entertainment Group skal bestå av MTGs nordiske tv-virksomhet, inkludert TV3 og P4 i Norge, MTG Studios og Splay Networks. Anders Jensen, som leder den nordiske virksomheten i dag, blir administrerende direktør i det nye selskapet.

Les også: MTG-toppene bommet med gigantfusjon - jakter nye partnere i nytt selskap (abonnement)

Aksjene i Nordic Entertainment Group skal etter planen deles ut til MTGs aksjonærer og selskapet skal noteres på børsen i Stockholm.

- Vår nordiske underholdningsvirksomhet har konsekvent levert lønnsom vekst, fortsatt innovasjon og kundeopplevelser i verdensklasse. Samtidig har våre produksjonsselskaper produsert og distribuert noen av de mest populære formatene, og nå legger vi også til Splays markedsledende evne til å hjelpe annonsører og influencere med å lykkes i sosiale medier, sier Jensen i en pressemelding.

Jensen har tidligere uttalt til Kampanje at det var dårlige nyheter for hele den nordiske tv-industrien at gigantfusjonen mellom TDC og MTG slo sprekker. Milliardfusjonen mellom Danmarks største telekonsern og et av Nordens største tv-selskap punktert da et konsortium bestående av danske pensjonskasser og et investeringsselskap ga et eget bud på TDC.

- Viaplay er et sterkt alternativ til Netflix, men lokale tjenester må ha store ressurser og denne type samarbeid, som det TDC og MTG la opp til, hadde gitt oss mulighetene til å øke investeringene i innhold. Dette er bad news for den nordiske content-industrien og produksjonsmarkedet, sa han.

Les mer: MTG om TDC-kollapsen: - «Bad news» for den nordiske tv-industrien