For første gang i TVNorges snart 30 år lange historie kan kanalen med rette kalle seg «hele Norges» tv-kanal. I OL-måneden februar var det nemlig ingen andre tv-grupper som var større i det norske markedet enn Discovery Networks.

- OL har vært en to uker lang opptur for oss, og det er gledelig å konstatere at vi nå slår nok en rekord. I februar hadde vi den høyeste oppslutningen vi har hatt noen gang gjennom en hel måned, sier Tine Austvoll Jensen, sjef i TVNorge og Discovery Networks.

Doblet andelen i februar
Discovery Networks hadde en seerandel på 34,5 prosent i februar. Det er mer enn en dobling fra februar i gjor, da gruppeandelen var på 15,1 prosent. TV 2-gruppen hadde en andel på 21,4 prosent, og NRK 30,8 prosent. Dermed er Discovery-gruppen større enn NRK- og TV 2-gruppen i den totale seerpopulasjonen for første gang.

- Vi har vært større enn NRK og TV 2 blant den yngste halvdelen av befolkningen før. Men nå er vi for første gang største tv-gruppe totalt. Det er en stor milepæl for oss, sier Jensen.

- For to år siden satte vi oss et hårete mål. Vi sa at vi skulle bli den viktigste sportsmerkevaren i Norge. Det målet kan vi vel si at vi nådde i februar, i hvert fall, fortsetter hun.

Saken fortsetter etter bildet.

Milepæl: Den siste måneden har Tine Austvoll Jensen ledet Norges største tv-gruppe. Discovery Networks satte både NRK og TV 2 i skyggen i OL-måneden februar.

Discoverys hovedkanal TVNorge hadde en andel på 24,3 prosent i februar. Det gjør kanalen til månedens nest største blant alle seere, så vidt bak NRK1 som hadde en andel på 24,5 prosent. Blant seerne mellom 15 og 50 år var TVNorge landets største kanal med en andel på 25,3 prosent, langt foran TV 2 med sin andel på 16,8 prosent.

Forrige gang vinter-OL gikk av stabelen var det TV 2 som satt på de norske rettighetene. Den gangen la TV 2-gruppen beslag på 41 prosent av all tv-seing i OL-måneden. Discovery Networks nådde altså ikke helt de samme høydene denne gangen.

NRK blør mest
Det er naturlig nok NRK som taper flest seere. NRKs tre tv-kanaler tok en samlet andel på 30,8 prosent i februar. Det utgjør en nedgang 14,5 prosentpoeng fra samme måned i fjor, da NRK blant annet kunne vise VM i nordiske grener i Lahti.

TV 2-gruppen tapte 4,6 prosentpoeng og endte opp med en andel på 21,4 prosentpoeng. MTG går tilbake 0,7 prosentpoeng og sitter igjen med en andel på 5,5 prosent. 

Får terningkast fire
Tv-seerne mener TVNorge har håndtert oppgaven med å levere vinterlekene greit. En undersøkelse YouGove har gjennomført for Kampanje viser at de gir kanalen et snitt på 4,2 av 6 poeng for sin dekning av vinter-OL.

- Det er jo hyggelig at vi leverer bedre enn mange forventet. Vi har fått veldig mange tilbakemeldinger – helt uoppfordret – fra folk som takker oss for jobben vi har gjort, sier Discovery-sjef Tine Austvoll Jensen.

Les mer: Her er folkets dom over TVNorges OL-dekning

Tall Kampanje har hentet inn, viser at Discovery økte reklamesalget med 60 prosent i februar, men reklamesalget alene betaler ikke hele OL-regningen. Les mer om tallene TVNorge ikke vil snakke om her (abonnement).