I dag presenterer Hegnar sine to nye Kapital-produkter på Latter for over 500 inviterte gjester. Der vil de fremmøtte ikke bare stifte bekjentskap med Trygve Hegnars sønn, Jon Trygve Hegnar (24), men også et redesignet Kapital på papir og det helt nye digitalproduktet Kapital.no.

Omleggingen og satsingen kalles «den største endringen i Kapitals 47-årige historie» og har vært ledet Jon Trygve Hegnar sammen med Kapital-redaktør Vibeke Holth.

- Leserne av Kapital får i dag en kombinasjon av en papirutgave som er vakrere enn noensinne og bedre innholdsmessig enn noensinne sammen med et produkt på nett som er i våre øyne kanskje det første magasinet på nett i Norge som ikke presenteres som en nettavis men som et magasin, sier Jon Trygve Hegnar.

Les mer: Hegnar går digitalt med Kapital - sønnen Jon Trygve (24) får mer ansvar

Blir et betalingsprodukt
Han sier Kapital.no vil ha mer fokus på «tjenester, kontekst og tidløst innhold» samtidig som alle listene Kapital er kjent for papiret som «Norges 400 rikeste», «Norges mektigste kvinner», «Beste analytikerne» og «Norges 500 største bedrifter» som skal samles i ett univers og i en digital liste. Den nye listen skal kalles Kapital Index.

- Det blir Norges mest omfattende oversikt over norsk næringsliv og vi tror det kommer til å oppleves som noe ganske annet og noe som er verdt 169 kroner, sier Jon Trygve Hegnar.

I tillegg blir det også seksjoner som Kapital Reise og Kapital Vin. For om det var noen som skulle tro det nå blir gratis å lese Kapital på nett, så må de tro om igjen. Kun to saker i uken blir åpne, slik at det meste av innhold vil være forbeholdt abonnentene. 

Abonnementene må betale det samme som abonnentene på nett, 169 kroner i måneden og dersom man slår til med abonnement både på papir og nett, er prisen bare ti kroner dyrere i måneden. Rundt tre fjerdedeler av Kapitals innhold på papir vil bli lagt ut på nett.  

Erna blir Kapital-blogger
I tillegg lanserer Kapital på nett en helt ny bloggplattform og blogg som har fått navnet Kapi:Talt der alt innholdet skal ligge utenfor betalingsmuren. Her skal flere statsråder og næringslivstopper bidra som blant andre statsminister Erna Solberg og konsernsjefen i DNB, Rune Bjerke.

- Så Erna skal blogge på Kapital?

- Ja, det stemmer. Det er en blogg, men den første seriøse bloggen med fokus på økonomi, næringsliv og politikk og vi har fått noen av Norges viktige stemmer til å starte for oss og første stemme ut er statsminister Erna Solberg, sier Vibeke Holth.

Hun kaller endringen for det største som har skjedd i Kapitals 47-årige historie og her kan du hva Vibeke Holth sa til Kampanje før lanseringen.

- Noe av det mest fascinerende her var å sitte mellom Trygve med sin prinsipielle tankegang rundt det redaksjonelle og Jon Trygve med sin nytenkning fra USA. Å forene dette har vært det morsomste jeg har vært med på i mine 18 år i Kapital, sier Holth.

Slik ser det ut:

Her ser du et bilde av det nye designet til Kapital på nett der statsminister Erna Solberg er første kvinne ut. Faksimile.