I en pressemelding torsdag morgen kommer det frem at 2017 var et godt år for Egmont. Resultatet før skatt steg 12 prosent til 729 millioner kroner.  

Selskapet trekker også frem i en pressemelding at den danske TV 2-eieren i 2017 fortsatte å investere i vekstbedrifter, og det ble gjennomført 20 oppkjøp. Det er med å sende omsetningen til Egmont som i tillegg til TV 2 også eier bladforlaget Egmont Publishing.  Den samlede omsetning i 2017 endte på 14,1 milliarder kroner. I tillegg har Egmont 2,8 milliarder kroner i omsetning som ikke konsolideres i regnskapene. 

- Jeg er stolt av den kreativiteten medarbeiderne våre viser. Vi har laget fremragende filmer, levert flotte tv-produksjoner og fantastiske bøker og blader. Vi har fokus på data- og teknologibruk for å levere relevante og brukervennlige tjenester til brukerne våre på mange plattformer. Samtidig er jeg tilfreds med utviklingstakten i vekstbedriftene innenfor e-handel, gaming og digitale marketing services, sier Egmonts konsernsjef, Steffen Kragh.

Tallene i de fleste av Egmonts virksomheter er i framgang. TV 2, Egmonts allmennkringkaster i Norge, øker overskuddene med over 200 millioner kroner til 333 millioner kroner  og bladforlaget Egmont Publishing klarte et overskudd på 189 millioner kroner.

- Egmont Publishing hadde et godt resultat i et utfordret printmarked, og økte vekstområdene digitale marketing services og e-handel, skriver selskapet i resultatmeldingen.

Mer bekymringsfullt er det at omsetningen i bladforlaget faller med nesten ni prosent, mens TV 2s omsetning for første gang på mange mange år står stille.

Tv- og filmproduksjonsselskapet Nordisk Film leverer ifølge Egmont et godt resultat på tvers av film, gaming og kino, mens kinoene i Norge og Danmark solgte samlet sett ni millioner billetter til blant annet egenproduserte filmer som Den 12. mann.

Egmonts egenkapital er 8,2 mrd. NOK, konsernet er gjeldfritt, og skriver i meldingen at det er kapasitet til betydelige investeringer i utvikling og oppkjøp.

Som næringsdrivende stiftelse, investerer Egmont overskuddet i utvikling av medier og nye vekstbedrifter, og delte i fjor ut 120 millioner kroner for å hjelpe barn og unge.

Her ser du tallene til Egmont-konsernet i 2017. Alle tall i MNOK. 

Egmont 2017 2016 Endring i prosent
Omsetning 14.119 14.485 2,5
Driftsresultat 1.483 1.581 - 6,1
Resultat før skatt 729 652 + 11,8