Ylvis-brødrenes nye programkonsept «Stories from Norway» hadde i snitt 479.000 seere på gårsdagens premiere på TVNorge. Det ga en andel på 42,5 prosent i den kommersielle målgruppen, 15 - 49 år, og 32,6 prosent blant alle seere. 

Til sammenligning samlet brødrene 370.000 på premieren av siste runde med «I kveld med Ylvis Live» for to år siden.

- Dette føles som å ta en ny olympisk medalje. Gutta er så fantastisk flinke, og jeg har hatt så innmari trua på dette prosjektet, da er det deilig å se at folk gir «Stories from Norway» en sjanse. Vi ser en olympisk effekt på seertallene, det hjelper tydeligvis å promotere programmene våre i OL-sendingene. Men sånne seertall kommer likevel ikke av seg selv. Her har vi å gjøre med to humortalenter av olympiske proporsjoner, sier Eivind Landsverk, programdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Denne gangen har Bård og Vegard Ylvisåker forlatt talkshow-formatet til fordel for den oppsiktsvekkende sjangerblandingen gravende musikal. Hvert program av «Stories from Norway» tar for seg en ny hendelse fra den norske virkeligheten, komplett med intervjuer med de involverte og dramatiserte musikalinnslag.

Nyvinningen har fått en varm mottakelse av tv-anmelderne. Både VG, Aftenposten og Dagbladet har gitt programmet terningkast fem.

- En sammenhengende halvtime med sang og dans og tjo og hei kunne fort blitt litt mye. Ved å blande inn mer «seriøse» elementer i miksen, har Ylvis løst sjangeren de selv har oppfunnet på forbilledlig vis. Resultatet er en miks som aldri rekker å bli kjedelig, skriver Aftenpostens anmelder Øystein Aldridge.

Les mer: Dette mener kritikerne om Ylvis-brødrenes nye TVNorge-program