Ylvis-brødrenes nye tv-program «Stories from Norway» ble tatt godt imot av tv-seerne da det hadde premiere forrige uke. 479.000 seere så første episode, som handlet om stupetårnet på Hamar. Også anmelderne var fornøyde. Både VG, Aftenposten og Dagbladets anmeldere har gitt programmet terningkast fem.

Les mer: Ylvis-brødrene samlet nesten en halv million tv-seere

Neste uke skal brødrene ta for seg historien om Petter Northugs fyllekjøring og comeback i den første av to episoder om skikongen.

- Langrennsstjernene er Norges største helter, og størst av dem alle var Petter Northug. Da det ble kjent at Petter hadde kjørt bil med 1,65 i promille, krasjet i en rundkjøring og stukket av fra ulykkesstedet, gikk det sjokkbølger gjennom hele det norske folk. Det var en nasjonal skandale her på bjerget, mens resten av verden, kanskje med unntak av noen svensker, ikke kunne brydd seg mindre, sier Bård Ylvisåker i en pressmelding.

Hendelsene skal gjenskapes både gjennom intervjuer med folk som var involvert i hendelsen - dog ikke med Petter Northug selv - og musikalinnslag.

- Vi følte at denne episoden fortsatt er et åpent sår for nordmenn. Det var svært oppstyr når det pågikk, og alle var i sjokk, men så vant Northug folkets tillit tilbake med alle medaljene i VM i Falun. På typisk norsk vis feide vi alt under teppet og koste oss med alt gullet, sier Vegard Ylvisåker.