Viaplay legger i dag frem tall som viser at antall betalende kunder har økt med 21 prosent fra 2016 til 2017 i hele Norden. I tillegg bruker hver kunde mer tid på tjenesten. I snitt bruker Viaplay-kunden tjenesten i 31,9 timer hver måned. Det er en vekst på 25 prosent.

Totalt har antall startede strømmer økt med 40,5 prosent.

- Jeg ser at vi lykkes veldig godt med egenproduksjonene våre. De har levert godt på nordisk nivå, og det er også strategien til MTG og Viaplay fremover, sier at Viaplay Norges nye salgs- og markedsdirektør, Børge Nielsen, til Kampanje.

Han meldte overgang til Viaplay fra TV 2 Sumo tidligere i år, og har lyst til å dele mer av innsikten fra Viaplays kundebase enn de har gjort tidligere, men ett tall deler de fortsatt ikke.

- Hvor mange kunder har dere?

- Når vi åpner for å bli mer transparente, gjør vi det i første omgang med de nordiske tallene og den prosentvise veksten. Det kjedelige svaret på spørsmålet er at vi ikke sier hvor mange kunder vi har, men vi ser det gjøres diverse spørreundersøkelser, og det er ikke alltid helbom, sier Nielsen.

- Netflix lagde en ekstra fil
Elektronikkbransjens forbrukerundersøkelse, som ble gjennomført av Norstat i januar i år, viser at 18 prosent av landets husholdninger oppgir å ha tilgang på Viaplay. Det tilsvarer rundt 430.000 husholdninger. Til sammenligning oppgir 51 prosent å ha Netflix, 21 prosent å ha HBO Nordic og 17 prosent å ha TV 2 Sumo.

Les mer: HBO Nordic får solid forsprang på TV 2 Sumo i ny undersøkelse

- Er det tøff konkurranse eller drar man hverandre fremover?

- Både og, vil jeg si. Jeg kommer fra TV 2 og har vært i gamet i mange år, og vet at vi begge fikk god akselerasjon da Netflix kom på banen i 2012. De markerte at man må betale for godt innhold og lagde en ekstra fil i motorveien. I dag har folk en helt annen holdning til strømmetjenester og snakker om at «man trenger en ny serie og se på». Folk er mye mer bevisst på hver enkelt tjeneste og sammenligner i mye større grad enn tidligere, sier Nielsen.

- Shopper folk mye rundt?

- Der er det norske markedet i en særstilling. Her har vi mange streamingtjenester per husstand sammenlignet med de andre nordiske landene. Vi i Norge bruker mye penger på tv.

«Prison Break» mest sett 
I Norge var det gjenopplivningen av den amerikanske fengselsserien «Prison Break» som ble mest sett på Viaplay i fjor. Deretter følger de norskproduserte krimseriene «Okkupert 2» og «Elven», som er såkalte Viaplay Originals. Det vil si at de har hatt sin premiere på strømmetjenesten. «The Backlist» og «S.W.A.T» runder av topp fem-listen.

- Krim fungerer, bekrefter Nielsen.

- Nordmenn er veldig krimhungrige og nordisk krim fungerer veldig bra. Det er derfor Viaplay går i den retningen.

Også i Sverige er det krim som fenger Viaplay-seerne. Der topper den svenske politiserien «Hassel» listen over de mest sette seriene, etterfulgt av politiserien «Alex». Begge er originalserier fra Viaplay. Fraværet av svenske serier på den norske topplisten, og norske serier på den svenske topplisten, tror Nielsen skyldes at flere av de første originalseriene til Viaplay har hatt et tydelig svensk fokus.

- Begrepet Viaplay Original er ganske nytt og jeg tror dette er noe som må modnes. Litt senere i år kommer vi med «Rig 45», blant annet med Jakob Oftebro, og den virkelig store satsingen «Wisting» med Sven Nordin, som er populær i flere nordiske land. Det er nok en fordel å ha en norsk knagg, men det er ikke avgjørende, sier han.

Les mer: MTG klinker til med en av de største norske dramasatsingene noensinne

Fusjonsplan i vasken
For noen uker siden lå Viaplay an til å bli en del av en helt ny nordisk mediegigant som skulle inkludere Get, Viaplay og MTGs øvrige nordiske virksomhet. Planene falt i grus da Get-eier TDC trakk seg fra fusjonsplanene.

- Ble du skuffet over at disse planene ikke gikk gjennom?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er så mye bevegelser i medielandskapet nå.

- HBO Nordic ser ut til å ha suksess med å inngå avtaler med de tradisjonelle tv-distributørene. Har dere vurdert å gjøre noe lignende?

- Vi har en kommersiell strategi som favner bredt. Så får vi se hva vi spisser den mot. Jeg tror flere tenker i den retningen. Alle har sterke vekstambisjoner, så da ser man på hverandre.