Rettighetskampen om den engelske toppfotballen ble tirsdag kveld delvis avgjort da fem av syv pakker er tildelt de to rivalene Sky og BT Sport.

De to rivalene betaler til sammen tett oppunder 50 milliarder norske kroner for fem av de syv pakkene, eller 4,64 milliarder pund for rettighetene til 160 kamper. To pakker er fortsatt er åpne for salg som en følge av en ny ordning fra Premier League. 

Prisen er ifølge The Sun lavere enn ved forrige rettighetsrunde. Også den gang var det Sky og BT som sikret seg rettighetene, men da til en pris på til sammen 5,14 milliarder pund for 168 kamper, eller 56,17 milliarder kroner.

Les også: Blar opp nesten 50 milliarder for engelsk fotball

TV 2: - Håper å fortsette
TV 2-sjef Olav Sandnes, som sitter med rettighetene til den engelske fotballen til og med neste sesong, ønsker ikke å konkludere på om prisen har gått mye opp eller ned når Kampanje snakker med han.

- Det er litt tidlig allerede nå å slå fast om prisen går ned eller opp på det britiske markedet. Det er fortsatt slik at ikke alle pakkene er solgt, sier Sandnes til Kampanje.

Sist gang rettighetene var til salgs var det en ganske heftig prisoppgang både i Norden og Storbritannia. Den var delvis drevet frem av de store teleselskapene og deres økte interesse for den engelske fotballen.

- Vi håper å kunne fortsette med Premier League, men dette er et marked hvor telekom allerede i flere år har vist interesse samtidig som globale spillere som Google, Facebook og Netflix viser langt større interesse for innhold. Vi følger nøye med på den utviklingen, sier Sandnes.

Holdt tech-selskapene unna
Flere medier har spekulert i om ikke årets rettighetssalg av Premier League ville bli første gang de store tech-selskapene la beslag på den attraktive fotballen. Etter gårsdagens salg er det klart at etablerte aktører som Sky og BT har sikret seg mesteparten av kampene – men fortsatt gjenstår altså flere pakker.

- Det er for tidlig å konkludere på hvordan konkurransen blir i dette markedet i Norden. Her kommer det store industrielle nyheter hver dag, sier Sandnes.

- Er du litt lettet over at Amazon eller Facebook ikke kom på banen i Storbritannia?

- Vi forholder oss til den konkurransen som til en hver tid er i markedet. Vår oppgave er å konsentrere oss for å sikre at TV 2 har det til en hver tid beste innholdet, sier TV 2-sjefen.

Fortsatt gjenstår altså salget av to pakker eller rundt 40 kamper og ifølge The Sun skal streaming-tjenestene til Amazon og Facebook være interessert i de siste pakkene.