For første gang på 16 år tok NRK selv produksjonsjobben da Spellemannprisen  ble delt ut i Oslo Konserthus søndag kveld. De siste årene har Spellemann benyttet eksterne produksjonsselskaper, og i fjor var det Rubicon som stod bak sendingen.

NRK tok i bruk alle sine plattformer for å bygge opp forventningene til årets utdeling og fredag var det kun norsk musikk å høre i alle NRKs radiokanaler.

Det var ikke likevel ikke nok til å snu den nedadgående trenden sendingen har hatt de siste årene. Hovedsendingen på NRK1 hadde et snitt på 506.000 seere og en andel på 34,5 prosent. I tillegg fulgte 72.000 første del på NRK2.

Fjorårets sending hadde snitt på 550.000 seere og en andel på 40,9 prosent. Året før satt hele 866.000 benket foran tv-skjermen for å få med seg prisutdelingen.

Prosjektleder Stian Malme i NRK mener seertallet er tilfredsstillende alt tatt i betraktning.

- Vi har flyttet Spellemannprisen fra lørdag til søndag, så vi forventet noe lavere tall, men vi er over en halv million og er fornøyd både med det og med showet vi har levert. Vi gikk også mot gode norske konkurrenter på TVNorge og TV 2, sier han til Kampanje.

- Men da dere tok over produksjonen og satte av en hel uke til å lade opp, så var vel ambisjonen å løfte interessen for Spellemannprisen?

- Det er riktig, men ambisjonen handlet om mer enn bare programmet. Ambisjonen var å hylle norsk musikk i en hel uke. Vi i NRK er storforbrukere av norsk musikk, så nå ville vi gi litt tilbake. Jeg tror at selv om folk ikke har fått med seg showet, har de fått med seg feiringen av norsk musikk og vinnerne.

- Kommer dere til å gjøre dette på samme måte neste år?

- Det er litt tidlig å si. Nå må vi få litt tid til å evaluere dette, og så skal vi lytte til bransjen og høre hva de tenker. Så ser vi om vi skal fortsette på søndager eller om vi skal finne andre dager.

«Nytt på nytt» ble helgens mest sette program med 937.000 seere og en andel på 63,3 prosent. 853.000 fikk med seg «Mesternes mester», mens «Alle mot 1» ble sett av 701.000 på lørdag.

Søndagens mest sette program var 3-mila på TVNorge, der Marit Bjørgen befestet sin posisjon som tidenes vinterolympier.

Les også: Ni av ti tv-seere så Bjørgen bli tidenes vinterolympier