I et innlegg på Facebook kommenterer Rubicon-sjefen Pål Kruke Kristiansen for første gang kollapsen i Rubicon og sin egen avgang.  

- I lys av de store omstillingene som har skjedd på Rubicon de siste ukene så ville jeg bare benytte anledningen til å takke for de fantastisk mange hyggelige meldingene jeg har fått, i en litt utfordrende tid, det skal man være ærlig på. Tv-bransjen er kanskje røff, men det er mange svulmende, varme hjerter: Tusen, tusen takk alle sammen. Har satt utrolig pris på det, skriver Pål Kruke Kristiansen på Facebook i dag.

Det var i slutten av januar at Kampanje kunne skrive at nesten alle ansatte i Rubicon hadde fått tilbud om sluttpakke og sjefen selv måtte gå.

Les også: Blodbad i Rubicon – ansatte og ledelse får sluttpakke-tilbud

Her kan du se hele innlegget til Pål Kruke Kristiansen på Facebook:  

Ingen i ledelsen har så langt ønsket å kommentere saken i særlig grad med unntak av styreleder, svenske Karin Stjärne.

- Vi er inne i en endringsprosess av Rubicon og kan på nåværende tidspunkt ikke uttale oss om forandringer i bemanning og rundt våre produksjoner i 2018, sa Stjärne.

- Har ikke levert godt nok økonomisk
Rubicon var for noen år siden Norges største tv-produksjonsselskap og opplevde stor suksess i kjølvannet av Netflix-suksessen «Lilyhammer». I 2014 hadde selskapet en omsetning på over 400 millioner kroner, men tv-produsentene på Myren Verksted har vært enda flinkere til å bruke penger. Akkumulert tapte Rubicon 33 millioner kroner i 2015 og 2016 og selskapet tapte fortsatt penger i fjor.

- Det har virkelig ikke manglet på ambisiøse og gode planer på Rubicon de siste fem årene, og mange er oppfylt. Men de to siste årene har vi ikke klart å matche salgsvolum opp mot størrelse på organisasjonen vår og vi har ikke levert økonomisk godt nok. Det er mitt ansvar og jeg beklager at vi ikke har levert bedre, skriver Kruke Kristiansen.

Kristiansen sier til Kampanje at han ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentarer, men motsetter seg heller ikke at Kampanje siterer fra innlegget hans. Han avslutter med å ønske de som er igjen på Rubicon «lykke til videre».

- Jeg håper og ønsker av hele mitt hjerte at 2018 blir et bra år med alle de fine prosjektene som enten er i produksjon eller i loopen, sier han.