«Samme tid neste år» er opprinnelig et tv-format som har orginaltittelen «This time Next Year.»  Konseptet kommer fra Storbritania og «This time Next Year» er det mest solgte formatet for Two Four i 2016. Produksjonsselskapet eies av ITV Studios). England, Australia, Danmark og Sverige har hatt stor suksess med tv-formatet som nå skal sendes på TV 2.  

- «Samme tid neste år» er et konsept vi falt for ved første blikk. I denne programserien følger vi vanlige hverdagshelter som tar tak i ambisjoner og mål de vil oppnå i livene sine på ett år. Vi får være med underveis på reisen til målet og vite om målet er nådd eller ikke i samme program. Øyvind Mund er med dem på veien og er den perfekte programlederen for denne programserien, sier programredaktør i TV 2, Jarle Nakken, i en pressemelding.

- Sjansen for å nå sine mål er større om man deler dem med andre. I «Samme tid neste år» møter vi folk frahele landet som har satt seg ett mål de skal nå i løpet av ett år. Og de tør å si målet sitt høyt på TV 2, sier programleder Øyvind Mund.

Gjennom ett år har TV 2 fulgt 40 mennesker fra hele landet som har mål de ønsker å nå. Mål de har drømt om, mål de aldri har gitt opp. Mål som vil forandre livene deres. Noen mål er store og livsavgjørende mens andre mål kan være mindre - men kanskje like så utfordrende for den det gjelder.  

Premieren på «Samme tid neste år» skjer klokken 20.00 28. februar.