Denne helga gikk startskuddet for den norske medaljejakten i vinter-OL i Pyeongchang i Sør-Korea. Det ble en festhelg for TVNorge og Eurosport Norge med seerandeler på opp mot 90 prosent.

Les mer: Gulltall for Discoverys første OL-helg

Ingen av helgens OL-øvelser kunne likevel måle seg med «Farmen kjendis»-finalen på TV 2, som hadde et snitt på 1.034.000 seere. Det ga en andel på 58,8 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år.

- Etter braksuksessen i fjor har det vært enorme forventninger knyttet til årets sesong, og det er derfor ekstremt hyggelig å stadfeste at Farmen kjendis har levert på alle områder. Deltagerne har engasjert seerne, Strix har produsert fantastisk innhold og seertallene og oppmerksomheten rundt sesongen har vært over all forventning, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2.

Farmen-finalen ble helgens mest sette program, uansett kanal.

- Med et snitt på nær 950.000 seere så har «Farmen kjendis» etablert seg som et av Norges aller mest populære tv-programmer, og arbeidet med å finne deltagere til neste år er allerede i gang. Det er på sin plass å takke alle som har vært involvert i arbeidet rundt årets sesong. Både hos produksjonsselskapet Strix, i TV 2, og selvsagt til alle deltagerne som har gitt alt i kampen for tilværelsen. En ekstra gratulasjon går til Pål Anders Ullevålsseter som er den første utfordreren som noensinne har vunnet Farmen, fortsetter han.

Seertallet er likevel betydelig lavere enn i fjor, da finalen hadde et snitt på 1.299.000 seere.

På det meste så 1,1 millioner årets final da Pål Anders Ullevålsæter ble kåret til vinner. Fjorårets finale hadde på det meste over 1,4 millioner seere da Leif Einar Lothe, bedre kjent som «Lothepus», ble kåret til vinner.

«Nytt på nytt» ble helgens nest mest sette program med 989.000 seere. «Mesternes mester» er ikke langt bak med 975.000 seere.