Tidligere i dag ble det kjent at styret i TDC likevel ikke vil anbefale fusjonen mellom det danske telekomselskapet og MTGs nordiske tv-operasjoner. Årsaken var at de hadde fått inn et nytt bud på selskapet.

Nå blir det bekreftet at det er konsortiet bestående av flere danske pensjonsfond, samt det australske risikokapitalfondet Macquarie, som har lagt inn et nytt bud på TDC, skriver Dagens Industri.

Budet lyder på 50,25 danske kroner per aksje. Det priser teleselskapet til 40,4 milliarder danske kroner, eller 53 milliarder norske kroner. Det forrige budet til konsortiet lå på 47 danske kroner per aksje.

- Etter en positiv dialog med konsortiet, har TDCs styre enstemmig besluttet å anbefale sine aksjeeiere å akseptere budet, heter det i en pressemelding fra selskapet ifølge Dagens Industri.

To tredjedeler av aksjeeierne må akseptere budet for at det skal gå gjennom.

Les også: Dansk telegigant angrer: - Vi er blitt kontaktet av en kjøper

Budet er siste utvikling i finansdramaet som har satt en effektiv stopper for det som skulle bli en mediehistorisk fusjon mellom Get-eier TDC og MTGs nordiske tv-operasjoner. 

Planen var at TDC, som eier Get i Norge, skulle ta full kontroll over hele verdikjeden, fra innholdsproduksjon, til tv-kanaler, strømmetjenester og mobil- og tv-tjenester i en avtale på nærmere 20 milliarder kroner.

Det nye selskapet ville fått en omsetning på over 40 milliarder norske kroner. Selskapet vil nå ti millioner husholdninger i Norden, ha nesten tre millioner tv-abonnenter, over tre millioner mobilabonnenter, to millioner strømmeabonnenter, og halvannen millioner bredbåndsabonnenter.

- Dette er et selskap du ikke har sett før. Det er første gang i Europa at to sånne selskaper slås sammen, sa administrerende direktør i Get og TDC Norge, Gunnar Evensen.

Det har ikke lykkes Kampanje å få en kommentar fra TDC Norge eller MTG Norge til denne saken.

- Timingmessig er man kommet i et uvær. TDCs ledelse og styre har lagt frem en visjonær fusjonsplan også kommer det et bud på selskapet og et bud hvor kjøperne understreker at de vil noe helt annet enn det ledelsen og styret har lagt opp til. Det stiller TDCs ledelse og styre i en vanskelig situasjon, der de skal selge en historie til investorene som høyst sannsynlig spør hvorfor man ikke selger til pensjonskassene, har senioranalytiker Morten Imsgard i Sydbank sagt til den danske næringslivsavisen Børsen

Les også: Gigantfusjon slår sprekker - TDC trekker seg fra planene