Nå skal historien om kronprinsesse Märthas kamp for å redde sitt fedreland under Den andre verdenskrig bli tv-serie. 

Bak serien står serieskaper Alexander Eik og manusforfatter Linda May Kallestein. De to har jobbet med serien i over seks år, og i dag ble det kjent at produksjonsselskapet Cinenord har fått tilbudt 27,275 millioner i tilskudd til «Alt for Norge» gjennom Norsk Filminstitutts insentivordning. Nå jobbes det med å fullføre finanseringen til serien, som vil bestå av totalt åtte timesepisoder.

- Kronprinsessens flukt fra Norge brakte henne til episenteret av verdensmakten, Det hvite hus, mens verden stod i brann. Her oppdager hun for første gang at hun har reell politisk innflytelse, og blir en uformell, men sentral maktfigur i Washingtons politiske kulisser. Serien har fått tittelen «Alt for Norge», sier Alexander Eik.

Det er NRK som kommer til å produsere serien.

- «Alt for Norge» tar for seg en vesentlig, spennende og underfortalt del av norsk historie og NRK gleder seg over at dette unike prosjektet nå kan bli satt i gang, sier dramasjef Ivar Køhn i NRK.

Kvinneliv:

Nå skal kronprinsesse Märthas liv under andre verdenskrig bli tv-serie i åtte deler. Foto: Scanpix

Historien sett med kvinneøyne
Og det å kunne fortelle om andre verdenskrig gjennom kvinneøyne, er et poeng, understreker Eik.

- Krigens historie har til nå vært mennenes historie. Heltedådene, sabotasjene, slagene. Tiden er overmoden for å vise et annet perspektiv. Å se disse verdensbegivenhetene gjennom kvinners blikk, sier Alexander Eik.

Cinenord mottar også 26 millioner kroner i produksjonsstøtte for å produsere spenningsserien «Wisting» som skal sendes på Viaplay og TV3.