85,5 prosent av Norges befolkning, eller rundt 3,5 millioner nordmenn, har ifølge Ipsos en Facebook-profil, men ingen av dem har klart å spore opp Get på plattformen de siste ti årene. Heller ikke på andre sosiale medier, som Twitter, har en offisiell Get-konto vært å oppspore.

Noen av Get sine kunder har kanskje spurt seg om selskapet rett og slett ikke har turt å opprette en egen Facebook-side. Get er en del av en bransje som historisk sett har slitt med kundetilfredsheten, og målinger fra det uavhengige analysebyrået EPSI Norge viser at Get slett ikke er noe bedre enn snittet. Tvert imot kommer Get dårligst ut av målingen EPSI presenterte i oktober i fjor.

Les mer: Altibox ned fra tronen - nå er Viasat-kundene de mest fornøyde

Nå har Get uansett vurdert det annerledes, og etter ti år har administrerende direktør Gunnar Evensen i Get og TDC Norge sluppet selskapet løs på Facebook

- Sent, men godt
Vi har spurt Evensen om hvorfor Get har snudd. Svarene kommer via hans direktør for samfunnskontakt, Øyvind Husby, på e-post.

- Hvorfor har ikke Get vært på Facebook tidligere?

- Tror jeg må svare som Skipper Worse ville gjort; Vi kommer sent Hr. Jerijervi, men vi kommer godt ;-)

Skipper Worse er selvfølgelig hovedpersonen i Alexander Kiellands roman med samme navn fra 1882. 

- Hvorfor kommer dere akkurat nå?

- Vi tenker at det er på høy tid, og gleder oss til en ny reise med tett dialog med våre kunder på Facebook.

Omtrent 500.000 husstander har et Get-abonnement, noe som betyr at cirka 1,3 millioner nordmenn kan ta del i denne reisen.

- Har fokusert på ordinære kanaler
Get-direktør Øyvind Husby avviser at de har vært redde for hva som har ventet dem på Facebook.

- Nei, det har vi ikke. Vi snakker med kunder hver dag i alle kanaler, og tror Facebook vil føre til en bedre kundeopplevelse og kundetilfredshet når vi får en enda tettere dialog med kundene våre, sier Husby til Kampanje.

- Hva er årsaken til at dere ikke har vært på Facebook tidligere?

- Vi har til nå fokusert på de mer tradisjonelle kanalene som chat og telefon, og lagt vekt på å være best på en-til-en-dialogen direkte med kundene her. Det ser vi kunder setter pris på, og de scorer oss svært høyt på servicen de får gjennom disse kanalene. Samtidig ser vi at kunder ønsker å gjøre mer selv gjennom digitale kanaler, så sosiale medier blir en av flere viktige områder fremover for å være tilstede med produkter, tjenester og informasjon der kundene ønsker.

Les også: Get skal bygge landets «beste markeds- og PR-avdeling» - Forberg får jobben

Valen-Utvik: - Forbrukerne krever mer
Get-kapteinen har fått hjelp av rådgivningsselskapet Valen-Utvik til å sjøsette Facebook-sidene sine. 

Gründer av Valen-Utvik, Astrid Valen-Utvik, har vært faglig sparringspartner for Get og forteller at hun fortsatt møter på virksomheter som av en eller annen grunn ikke har kastet loss. 

- Er det noen utfordringer med å opprette Facebook-side såpass sent?

- Jeg tror det kan være både og. Forbrukerne krever mer av bedrifter på Facebook nå og godtar færre feil. Jeg tror det stilles mye strengere krav, og det gjør at mange har lyst til å gjøre det ordentlig når de først skal gjøre det, sier hun til Kampanje.

- Hvordan starter man jobben med å bygge opp en følgerskare i dag?

- På samme måte som en side som har eksistert en stund; man må levere godt innhold til mennesker som betyr noe for deg. Det som er annerledes fra da jeg startet opp med Home & Cottage for nesten ti år siden, er at vi da fikk mange følgere gratis, fordi folk synes det var spennende. Nå må man bruke mer penger og tid på å bli synlig i mylderet og med algoritmene som prioriterer strengt.

Opprettelsen av en egen Facebook-side er ikke det eneste som har skjedd Get den siste uken. Torsdag sprakk nyheten om at Gets danske eier, TDC, kjøper MTGs nordiske virksomhet og skaper en underholdningsgigant uten like i Europa.

Les mer: Skaper ny nordisk mediegigant med Get, TV3, Viasat og P4