De norske atletene sørget for en historisk norsk OL-dag med tre gull, to sølv og en bronse i Pyeongchang torsdag 

Det ga rekordtall for TVNorge og Discovery Networks. På det meste satt hele 700.000 nordmenn foran tv-skjermen og fikk med seg thrilleren som var Johannes Thingnes Bøs gulløp, mens 560.000 fulgte løpet i snitt. Gullløpet til Ragnhild Haga ble sett av 402.000 i snitt, mens 188.000 stod opp midt på natta får å få med seg Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansruds gull- og sølvløp.

Kvinnenes 15 km skiskyting hadde i snitt 434.000 seere.

- Historisk for oss
Tallene ga tv-gruppen en rekordstor seerandel på 56 prosent i totalbefolkningen. Andelen i den kommersielle målgruppen, personer fra 15 til 50 år, var på 60 prosent.

- Dette er historisk for oss. I går var vi så heldige å få formidle tidenes OL-dag til det norske folk. I dag tikket det inn rekordhøye tall på gårsdagens sendinger. Aldri før har en så stor andel av norske tv-seere fulgt våre sendinger gjennom en hel dag, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

- I tillegg følger stadig flere OL-sendingene på nett, så dette har vært en stor fest for oss så langt. Nå krysser vi fingre og tær for flere sterke norske prestasjoner.

Discovery hadde neste 350.000 startede strømmer på sine strømmetjenester, Dplay og Eurosport Player i går. Det er bestenotering så langt i OL.

Les også: 700.000 så Klæbo ta sitt første OL-gull.

Gjør endringer i «OL-kveld»
For å toppe det hele fikk også TVNorges kveldsstudio «OL-kveld» vekst i går med 361.000 seere. Til sammenligning ble programmet sett av 275.000 tirsdag kveld, samme dag som Johannes Høsflot Klæbo tok sitt første OL-gull.

- Tallet avrunder det som ble en fantastisk dag. Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra seerne og gjort en del justeringer underveis i «OL-kveld». Mange seere har ønsket å se flere høydepunkter fra OL-øvelsene også i kveldsshowet, og de tilbakemeldingene har vi tatt til oss, sier Skoland.

- «OL-kveld» er et direktesendt talkshow, og som de aller fleste talkshows vil sendingene og kjemien i studio sette seg mer og mer for hvert program. Vi er veldig fornøyde med Jon og Annes innsats, og synes programmet er et kjempeviktig tilskudd til OL-dekningen vår på TVNorge og Eurosport, sier Skoland.

Den mest sette øvelsen i årets vinter-OL er fortsatt herrenes skiskytersprint på søndag, som ble fulgt av 832.000 seere.

Les mer: Gulltall for Discoverys første OL-helg

 

Gjør endringer:

- Vi har lyttet til tilbakemeldingene fra seerne og gjort en del justeringer underveis i «OL-kveld», sier Discovery-direktør Espen Skoland. Foto: TVNorge.