Store deler av Influencer-Norge var søndag kveld samlet på Grand Hotel hvor den åttende utgaven av Vixen Influencer Awards ble arrangert.

Opptakten til prisutdelingen har vært av den mer dramatiske arten. For da juryen startet med å diske blant andre Martine Lunde og Anniken Jørgensen fordi juryen mente de hadde brutt regelverket for merking av sponsede innlegg og reklame, startet rabalderet. Men så snudde juryen i avgjørelsen uten at det roet gemyttene.

Les også: Vixen Awards snur – utestengte bloggere får likevel delta

Se arrangør Pia Tryland og juryleder svare på kritikken rundt prisen i videointervjuet her.

For temperaturen steg ytterligere noen hakk da blant andre «Skam»-profilen Ulrikke Falch trakk seg fra prisen i tillegg til at flere av de største profilene glimret med sitt fravær som blant andre Sophie Elise.

Les også: Ulrikke Falch trekker seg fra bloggpris

Til Kampanje snakket influencerne Maria Stavang og NRK-journalist Gisle Agledahl om betydningen av prisen og hva de tror skal til for å løfte kvaliteten på Vixen Influencer Awards.

Men den vanskelige opptakten hindret ikke Vixen fra å dele ut hele 13 priser før kvelden var omme. Den første prisen som ble delt ut var prisen «Årets influencer: Mote» som gikk til «en av landets største og mest markante moteprofiler» ifølge juryen, moteblogger, Celine Aagaard.  

- Jeg har vært med så lenge i denne bransjen at jeg kunne vært moren til mange av dere. Jeg tilhører den eldre motegenerasjonen og jeg heier på alle dere, sa vinneren Celine Aagard.

Tok et oppgjør
Vinneren i kategorien «Årets influencer: Livsstil» ble Kristin «Styleconnection» Gjelsvik. Hun brukte takketalen til blant annet og kritisere andre nominerte som deler nakenbilder av seg selv. Prisen «Årets influencer: Interiør» gikk til Franciska Munck-Johansen.

Ida Gran Jansen vant prisen for «Årets Influencer: Mat», mens Camilla Aastorp «Treningsfrue» Andersen fikk prisen «Årets influencer: Trening og helse». 

I kategorien Beauty var det Celine Karine Myhra som vant. Hun er en av influencerne som har trukket seg til årets utdeling, så prisen ble derfor ikke delt ut.

For Tale Maria «Helsesista» Krohn Engvik vant prisene «Årets sterke mening» og «Årets forbilde» på Vixen Influencer Awards.

Les mer: Dobbeltvinner på Influencer Awards: - Handler ikke om klikk og reklameinntekter