Bare tre dager etter forrige rekord, kan Discovery Networks notere seg en ny toppnotering med en seerandel på 56,5 prosent på søndag. Blant seerne under 50 år hadde tv-gruppen en andel på 61,1 prosent.

Aldri før har så mange fulgt Discovery-gruppen gjennom en hel dag.

Les også: 71° grader nord-kjendiser toppet TVNorges rekorddag

Den norske medaljefangsten fortsatte i helgen med gull både på damene og herrenes stafett. På det meste fulgte 1,2 millioner nordmenn med da Marit Bjørgen spurtet inn til stafettgull på lørdag. I snitt fulgte 1.000.000 sendingen. 

Hele 1 million nordmenn stod opp tidlig søndag for å se Johannes Høsflot Klæbo heve det norske flagget over målgang søndag. I snitt fulgte 785.000 sendingen.

Også skiskyttergutta trakk milliontall. 1.063.000 fulgte herrenes 15 km. Mens 787.000 fulgte kvinnenes 12,5 km.

- I dag må vi nesten låne sportsfolkets nye favorittuttrykk: Dette er helt rått. Tallene på damestafetten og herrenes 15 km skiskyting er blant de høyeste vi har hatt på tradisjonell tv noen gang. Bare én gang før har vi sett høyere seertall. I tillegg fulgte veldig mange OL-sendingene digitalt, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

Den forrige TVNorge-rekorden er fra oktober 2015, da 1.088.000 fulgte Norge - Italia. Selv om den tradisjonelle tv-seingen ikke nådde helt opp dit i helga, anser Discovery rekorden som knust når man legger til seingen som foregikk på Eurosport Player og Dplay.

- Med de tradisjonelle tv-tallene og digitalseingen tilsammen, har vi aldri hatt høyere seertall på et enkelt tv-program noen gang enn vi har på damestafetten og skiskytingen, sier Skoland.

Discovery Networks hadde rundt 200.000 startede strømmer på sine strømmetjenester Eurosport Player og Dplay både lørdag og søndag. I snitt fulgte seeren sendingene i over to timer.

- Og vi må bare rette en stor takk til de norske utøverne som snart har sørget for tidenes norske medaljefangst i et OL. Kanskje skjer det allerede i dag, sier Skoland.