Ifølge en pressemelding fra det svenske mediekonsernet Modern Times Group trekker den danske telegiganten TDC-gruppen forslaget om å slå teleselskapet sammen med MTGs nordiske tv-operasjoner.

Les også: Ny mediegigant ruster opp til krig om Premier League-rettigheter

- TDC-konsernet har til hensikt å tilbakekalle sin anbefaling av den tidligere offentliggjorte fusjonen, skriver MTG i sin pressemelding.

Fusjonen er avhengig av at generalforsamlingen i TDC slutter opp om forslaget, men styret har ifølge MTG intensjon om å trekke tilbake den allerede underskrevne avtalen mellom de to partene. 

Det var torsdag for to uker siden at danske TDC og svenske MTG så ut til å skape mediehistorie med nyheten om at TDC kjøper MTGs nordiske virksomhet, som inkluderer TV3, P4, Viaplay, Viasat og produksjonsselskapene Monster og Strix, for å nevne noe.

Planen var at TDC, som eier Get i Norge, skulle ta full kontroll over hele verdikjeden, fra innholdsproduksjon, til tv-kanaler, strømmetjenester og mobil- og tv-tjenester i en avtale på nærmere 20 milliarder kroner. 

Men i etterkant av at planene ble kjent, skal det ifølge flere medier ha kommet inn et bud på TDC fra et konsortium bestående av flere danske pensjonsfond samt det australske risikokapitalfondet Macquarie. TDC avviste dette tilbudet da det ikke ivaretok aksjeeiernes interesser. 

Det nye selskapet ville fått en omsetning på over 40 milliarder norske kroner. Selskapet vil nå ti millioner husholdninger i Norden, ha nesten tre millioner tv-abonnenter, over tre millioner mobilabonnenter, to millioner strømmeabonnenter, og halvannen millioner bredbåndsabonnenter.

- Dette er et selskap du ikke har sett før. Det er første gang i Europa at to sånne selskaper slås sammen, sa administrerende direktør i Get og TDC Norge, Gunnar Evensen, fast.