Denne uken lanserer DNB sin store mediesatsing DNB Nyheter - der banken skal produsere eget innhold om økonomi. Satsingen er drevet frem av den store trenden innenfor markedsføring akkurat nå; kort oppsummert som innholdsmarkedsføring. Samtidig merker DNB også mediekrisen og slankere redaksjoner.

- Avisene blir slankere og det blir mer populærvitenskap og mer «Kardashians» på bekostning av det stoffområdet hvor vi har kompetanse det vil si økonomi fra A til Å. Vi ønsker å fylle det rommet som mediene etterlater seg med vår egen nyhetsproduksjon, uttalte konserndirektør for Media & Marketing i DNB, Thomas Midteide, i går til Kampanje.

Les også: Lanserer DNB Nyheter - «økonomijournalister er blitt en sjelden rase»

Norske avisredaktører i finanspressen lar seg ikke provosere veldig av DNBs økte nyhetssatsing og bruk av ord som «nyheter», «nyhetsredaksjon», «ansvarlig redaktør» og «redaksjonssjef».  

- Det er ikke noe nytt at store annonsører har markedsføring i egne og eksterne kanaler som ser ut som redaksjonelt innhold. At banken bruker begreper fra mediebransjen kan muligens forvirre noen, men reklame vil uansett ikke kunne erstatte journalistikk, sier ansvarlig redaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve, til Kampanje.

- Ikke irritert:

Ansvarlig redaktør i E24, Per Valebrokk, lar seg ikke irritere av DNBs forsøk på å lage økonominyheter. - Dette truer selvsagt ikke E24, ei heller irriterer min redaktørsjel, sier han.

- Truer ikke E24
Hos nettavisen E24, sier ansvarlig redaktør Per Valebrokk, at han «forstår godt hvorfor DNB gjør dette».

- Jeg ville gjort det samme om jeg ledet bankens kommunikasjonsavdeling. Men som Thomas Midteide selv sier: Dette er ikke økonomijournalistikk, men en ny og smartere kommunikasjonsløsning og -plattform for banken, sier han.

Han tror ikke han med dette har fått en ny konkurrent på markedet for økonominyheter.

- Dette truer selvsagt ikke E24, ei heller irriterer min redaktørsjel. Ikke blir jeg spesielt fornærmet over beskrivelsen av ståa for økonomijournalistikken heller. Oppsiden for oss er noen pressemeldinger mindre i en fra før overfylt redaksjonsmailboks. Så lykke til, sier han.