Mandag formiddag kom sjokkbeskjeden om at TDC-styret ikke lenger vil anbefale fusjonen mellom det danske telekomselskapet og MTGs nordiske tv-operasjoner. 

Les også: Gigantfusjon slår sprekker - TDC trekker seg fra planene

Det danske teleselskapet bekrefter nå at selskapets styre trekker sin anbefaling om å slå seg sammen med MTG og sier selskapet er blitt kontaktet av en ny kjøper. Hvem denne nye kjøperen er, er ikke kjent. 

Dermed fortsetter finansdramaet rundt TDC.

- Timingmessig er man kommet i et uvær. TDCs ledelse og styre har lagt frem en visjonær fusjonsplan også kommer det et bud på selskapet og et bud hvor kjøperne understreker at de vil noe helt annet enn det ledelsen og styret har lagt opp til. Det stiller TDCs ledelse og styre i en vanskelig situasjon, der de skal selge en historie til investorene som høyst sannsynlig spør hvorfor man ikke selger til pensjonskassene, sier senioranalytiker Morten Imsgard i Sydbank til den danske næringslivsavisen Børsen

For parallelt med planene om å slå sammen TDC og MTG, ble det også kjent at et konsortium bestående av flere danske pensjonsfond samt det australske risikokapitalfondet Macquarie la inn et bud på hele TDC. Budet priset teleselskapet til åtte milliarder mer enn aksjekursen på 30,4 milliarder danske kroner onsdag sist uke. TDCs styre avviste dette tilbudet på 47 danske kroner per aksje da det ikke ivaretok aksjeeiernes interesser. 

I dag er det andre toner fra TDC som nå bekrefter at de er blitt kontaktet av en ny budgiver. Selskapet understreker samtidig at det avhenger av et reelt kjøpstilbud og at det i de nye drøftelsene ikke er noen garanti om en endelig overtagelse av alle aksjene. 

- TDC er blitt kontaktet av en budgiver vedrørende alle aksjer i TDC. TDCs ledelse har intensjon om å kalle tilbake sin anbefaling av transaksjonen med MTG vedrørerende MTGs Nordic Entertainment og Studios forretning, hvis et slikt overtakelsestilbud blir fremsatt, skriver TDC i en børsmelding ifølge den danske næringslivsavisen Børsen.dk.

Senioranalytiker Morten Imsgard i Sydbank sier til den danske næringslivsavisen at det er en «nærliggende tolkning» at dersom ikke TDC vil fusjonere med MTG så vil de gå i dialog med det nevnte konsortiet.

- Gjør ikke TDC det, er de tilbake til utgangspunktet og det er ikke en holdbar situasjon. Det er også vanskelig å forestille seg at styret vil sette seg selv i den situasjonen, sier analytikeren.