Artikkelen blir oppdatert.

Når OL-ilden i formiddag tennes i PyeongChang, kan du følge åpningsseremonien direkte på Eurosports Facebook-side fra klokken 12.00. Facebook har skrevet under en eksklusiv samarbeidsavtale med rettighetshaver Eurosport, eid av amerikanske Discovery. Det opplyser Eurosport i en pressemelding i dag.

Avtalen mellom Eurosport og Facebook gir folk i Norge, Sverige og Tyskland muligheten til å strømme hele åpningsseremonien via Eurosports Facebook-sider.

Digitale vinterleker
- Dette er uten tvil de mest digitalt tilrettelagte olympiske lekene noensinne, og samarbeidet med Facebook er bare en ytterligere bekreftelse på det. Vi ønsker å nå ut til folk der de er. Derfor sender vi hvert sekund fra OL direkte på vår strømmetjeneste Eurosport Player. Og nå kan også åpningsseremonien strømmes direkte på Facebook – i tillegg til at den kan ses på våre tv-kanaler, sier Tine Austvoll Jensen, administrerende direktør i Eurosport og Discovery Networks Norge, i meldingen.

Digitalsjef i Discovery International, Michael Lang, sier at målet med å tilby lekene på flere digitale plattformer, er å redefinere OL-opplevelsen for publikum.

Les også: Discovery får ikke målt nett-tv-seerne under OL - må ta i bruk nødløsning (Abonnement)

- Utvider vår rekkevidde
- For første gang vil en digital leverandør strømme hvert  minutt av alle OL-arrangementer i nærmere 50 europeiske land, og det hele starter med åpningsseremonien i PyeongChang på fredag. Samarbeidet med Facebook vil utvide vår rekkevidde og promotere Eurosport – og publikum vil bli oppfordret til å laste ned Eurosport-appen for å få med seg alt som skjer innen snowboard, langrenn, ishockey, hopp og alle andre OL-øvelsene, sier Michael Lang, President DNI Digital & Eurosport Digital.
 
– Vi ønsker å redefinere OL-opplevelsen, og i tillegg til live-strømming av alle øvelser og on-demand-innhold, vil vi med bruken av Eurosports profiler, OL-utøvere, digitale innholdsleverandører og et spektakulært mobilt TV-studio, bringe det digitale publikummet nærmere lekene enn noen gang før, sier Michael Lang.

- Ser frem til tett samarbeid med Eurosport
Dan Reed, leder for globale sportspartnerskap i Facebook, er fornøyd med avtalen med Eurosport.

– De olympiske leker bringer folk sammen som få andre sportsarrangementer, så vi er glade for å ha inngått dette samarbeidet med Eurosport. Nå får sportselskere muligheten til å se og samles rundt vinter-OL også på vår plattform. Vi ser frem til et tett og godt samarbeid med Eurosport for å hjelpe dem med å nå nye målgrupper og optimalisere sin Facebook-strategi gjennom lekene, sier Dan Reed, Facebook Head of Global Sports Partnerships.

Eurosport vil levere direktestrømming og on-demand-innhold fra De olympiske vinterleker i PyeongChang på alle skjermer i 48 land. På sine digitale plattformer vil Eurosport totalt levere mer enn 4000 timer med OL-stoff.