Rettighetskampen om den engelske toppfotballen er tirsdag kveld delvis avgjort når fem av syv pakker er tildelt de to rivalene Sky og BT Sport.

De to rivalene betaler til sammen tett oppunder 50 milliarder norske kroner for fem av de syv pakkene, eller 4,64 milliarder pund for rettighetene til 160 kamper. To pakker er fortsatt er åpne for salg som en følge av en ny ordning fra Premier League. 

Prisnedgang
Ifølge The Guardian har Sky sikret seg fire pakker eller 128 kamper fra sesongen 2019. Rivalen BT Sport sikrer seg én av de attraktive pakkkene eller 32 kamper.

De to rivalene betaler til sammen tett opp mot 50 milliarder norske kroner for fem av de syv pakkene, eller 4,46 milliarder pund for rettighetene til 160 kamper. To pakker er fortsatt er åpne for salg som en følge av en ny ordning fra Premier League.

Prisen på 4,46 milliarder pund, eller 48,8 milliarder norske kroner, for de til sammen 160 kampene er ifølge The Sun lavere enn ved forrige rettighetsrunde. Også den gang var det Sky og BT som sikret seg rettighetene, men da til en pris på til sammen 5,14 milliarder pund for 168 kamper, eller 56,17 milliarder kroner.

Amazon og Facebook kjemper om restene
Det tilsvarer en prisnedgang på rundt 15 prosent for rettighetene alle trodde ville fortsette å vokse inn i himmelen. Men fortsatt gjenstår altså salget av to pakker eller rundt 40 kamper og ifølge den britiske tabloiden skal streaming-tjenestene til Amazon og Facebook være interessert i de siste pakkene.

Også BT skal ifølge en melding fra selskapet selv være interessert i å sikre seg flere rettigheter.  

Hos styreleder Richard Scudamore er man fornøyd med at det er Sky og BT som fortsetter å vise flesteparten av kampene. 

- Vi er svært fornøyd over at BT og Sky fortsetter å vise Premier League og at våre klubber fortsatt er en så viktig del av deres tilbud. Vi vil nå fortsette salgsprosessen for levere det beste mulige resultatet for de gjenværende rettighetspakkene i Storbritannia og resten av verden, sier styreformann i Premier League, Richard Scudamore.