United Screens, som også er etablert i Norge, har vært på jakt efter nye storeiere i over ett år. Nå er det klart at tyske Bertelsmann-eide RTL Group kjøper alle aksjer i Malte Andreasson og Stina Bergfors Youtube-nettverk for 120 millioner svenske kroner.

Salgssummen kan komme til å bli høyere dersom visse vekstmål blir oppnådd, ifølge det svenske nettstedet Breakit. Prisen kan da ende på nærmere 200 millioner svenske kroner.

Youtube-nettverket, som blant har stjernene Alan Walker, Noobwork, PelleK, Kong Halvor og Makeupmalin i stallen, blir overtatt av et selskap som er verdensledende innen online video.

- Vi er glade for at RTL Group deler våre høye ambisjoner for fremtiden, og at vi med denne investeringen og nye alliansen sammen kommer til å øke vår kommersielle virksomhet de kommende årene. I United Screens kommer vi til å fortsette å jobbe mot å levere det beste for våre kreatører, partnere og kunder, sier administrerende direktør og gründer av United Screens, Malte Andreasson, i en pressemelding.

- Fortsetter å forandre medielandskapet
United Screens, som omsetter for 100 millioner svenske kroner og har om lag 50 ansatte, etablerte seg i Norge februar 2015. Med investeringen håper United Screens å øke antallet kunder og partnere i kampen om de største youtube-influencerne. 

- Det aller mest spennende med dette er at vi kommer til  fortsette å gjøre  nøyaktig det vi har gjort de seneste årene: Nemlig å  fortsette å  forandre medielandskapet. Det betyr at vi er med å forandre premissene for hvordan kreatører og annonsører jobber sammen når det kommer til online video og utnytter de mulighetene som finnes, sier United Screens Country Manager i Norge, Mano Rashidi.

- Med investeringen så kommer vi på United Screens til å fortsette å fokusere på å utvikle vår Youtube- og multi-plattform-nettverk, utvikle innsikt og datadrevet systemer for kreatører og kunder, samt forsterke servicen vi tilbyr våre partnere i dag. Vi vil samtidig takke Bonnier Ventures, som trodde på vår idé og støttet oss i en tidlig stadiet, for samarbeidet under de første fire årene av vår reise, sier Andreasson.

Les også: Youtube-nettverkene i vekst - men fortsatt lite lønnsomme