Det har stormet rundt Vixen Influencer Awards, som går av stabelen førstkommende søndag, de siste dagene. Da Vixen-juryen kastet ut to av landets største bloggere fra konkurransen, Anniken Jørgensen og Martine Lunde, slo bloggerne tilbake og kritiserte Vixen-juryen for urettferdig forskjellsbehandling. Enden på visa ble at juryen renominerte toppbloggerne.

Bakgrunnen for diskvalifiseringen lå i oppfølgingen av brevene de fikk fra Forbrukertilsynet høsten 2017. Både Jørgensen og Lunde ble diskvalifisert fordi de ikke hadde fulgt opp kravet fra Forbrukertilsynet på de punktene som omhandlet manglende merking.

Les mer: Vixen Awards snur – utestengte bloggere får likevel delta

Nå skriver Ulrikke Falch i et innlegg hos NRK at hun har besluttet å trekke seg fra kåringen. 

Jeg skal fortsette å fremme mine meninger og budskap, jeg vil kommunisere noe som gjør en forskjell, og jeg tror jeg skal klare det uten tannbleking, haircarepills og sminkeprodukter. Jeg trekker meg fra finale-nominasjonen til Vixen Influencer Awards. Jeg trenger ikke en pris for å vite at det jeg gjør er viktig, sier Falch til NRK. 

Nominert i tre kategorier
Falch var nominert i kategoriene «Årets gullpenn», «Årets sterke mening» og den gjeve «Årets influencer».

Hun var for øvrig også en av ti nominerte til Årets medienavn i fjor. 

«Skam»-stjernen begrunner valget med at prisutdelingen gir oppmerksomhet til influencere som fremmer «tomme meninger, rumpeløft, tannblekingsreklamer og årets nye paradise-deltakere».

Industrien tjener penger på ungdom sin overbevisning om at de kan forbedre seg. Vårt dårlige selvbilde er en milliardindustri. Flere som er nominert i Vixen Influencer Awards fremmer et usunt utseendefokus, et ekstremt forbruk og halvt gjennomtenkte budskap om psykisk helse og plastisk kirurgi. Det er ikke beundringsverdig, sier hun til NRK.

Vixen: - Synd
Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir sier hun synes det er synd, men respekterer valget til Falch.

- Vixen Influencer Awards skal løfte frem influencere - både etablerte navn og også nye stemmer. At Ulrikke Falch, som er en av de sterkeste stemmene der ute akkurat nå, velger å trekke seg synes vi selvfølgelig er synd, men det må vi respektere, skriver Eide Einarsdóttir i en tekstmelding til Kampanje.