Morgenlevering, som ble etablert som et netthandelsprosjekt i 2014 og er eid av Schibsted og Amedia, kjøper ut aktiva i konkursboet til Brødboksen. Det skriver selskapet i en pressemelding i dag.

Avtalen innebærer at Morgenlevering overtar driftstilbehør og varelager fra konkursboet. Den konkrete kjøpesummen vil partene ikke kommentere.

- Gjennom salget har konkursboet sikret at eiendelene i boet realiseres på en fordelaktig måte og det er sikret midler på boets hånd som gjør at tapet for den offentlige lønnsgarantien som prioritert kreditor er betraktelig redusert, sier bostyrer Erik Sandtrø.

Seks av Brødboksens ansatte blir med videre i Morgenlevering.

- Aller først må jeg si at jeg er imponert over innsatsen gründerne og de ansatte i Brødboksen har lagt ned, og den lojale kundebasen de klarte å bygge på svært kort tid. Det er bevis på at de hadde et sterkt konsept og en fremragende kundeservice, sier Harald Jacobsen, styreleder i Morgenlevering.

- Fysisk distribusjon er kostnadskrevende, men vi har allerede tilgang til dørmatten hos folk. Det har vi gjennom Helthjem-nettverket, som distribuerer aviser, magasiner, bøker og netthandelspakker til over 90 prosent av landets husstander 6-7 dager i uken. Ved å kunne benytte det eksisterende distribusjonsnettverket vil man ha et godt grunnlag for å etablere en bærekraftig og kundevennlig leveranse av frokostvarer over tid.

Én av Brødboksens gründere og største eiere er Torstein Greni, tidligere kreativ leder i McCann.

- Jeg prøver å ikke tenke på hvor mye investeringene mine var verdt, de er uansett tapt. Men det har vært utrolig lærerikt og gøy, og jeg ville nok gjort det samme igjen. Det er tydelig at det er mange fornøyde blant våre ca 70.000 kunder, for i dag har vi fått mange hyggelige hilsner. Bobestyreren er optimistisk på å få solgt Brødboksen videre, så vi får se om det kommer en telefon etterhvert, sa Greni til Kampanje tidligere i uken.

Les mer: - Jeg orker ikke tenke på hvor mye jeg har tapt