Det var lite å juble for etter lørdagens kamp mellom Norge og Kroatia i Håndball-EM. Det norske nederlaget betyr at håpet om norsk semifinale etter alt å dømme er ute, og for TV3 ble kampen dermed et mulig punktum for vinterens EM-eventyr og de seertallene det har ført med seg.

I snitt fulgte 574.000 seere hele oppgjøret, og på det meste var 667.000 innom. Det ga en andel på 35,2 prosent blant alle seere mellom 10 og 79 år.

- Krysser alle fingre for et mirakel
I den kommersielle konkurransen hadde TV3 en dagsandel på 25,1 prosent, og det er den beste andelen kanalen har hatt siden desember 2016, da de også hadde håndball på menyen.

- Den avgjørende Kroatia – Norge-kampen på lørdag ga TV3 over halvparten av de kommersielle seerne i sendetidspunktet, til tross for den sedvanlige sterke konkurrensen om lørdagsunderholdningen på konkurrerende kanaler. Den ulidelig spennende kampen gikk dessverre ikke Norges vei, men vi krysser alle fingre for et mirakel på onsdagens 18.15-kamp mot Sverige, sier kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i MTG.

For at Norge skal klare å sikre seg semifinaleplass, må Sverige slå Hviterussland i kveldens kamp og Norge vinne med fem mål mot Sverige på onsdag. I tillegg må ikke Kroatia ta poeng over Frankrike.

Les også: Pangstart for håndballgutta på TV3

Ny Farmen-rekord
Håndballkampen skapte et tøft konkurranseklima for TV 2 og «Hver gang vi møtes», som mistet 112.000 seere fra forrige ukes premiere, og satt igjen med 491.000 seere på lørdagens program. Det ga en andel på 30,3 prosent.

TV 2 kom sterkt tilbake på søndag med 868.000 seere på «Farmen kjendis». Det ga en andel på 51,4 prosent og er ny sesongrekord for Farmen-kjendisene.

NRKs seertall foreligger ikke i skrivende stund.

Populære kjendiser:

På søndag nådde interessen for årets Farmen-kjendiser et foreløpig toppunkt med 868.000 seere. Det ble en høydramatisk episode der to av kjendisene pakket sekken og forlot gården.